Biyografi Ara

Okan Çabalar Kimdir? Biyografisi

 

Okan Çabalar

Okan Çabalar, 11 Ağustos 1980 yılında İzmir'de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi mezunudur. İzmir'de amatör tiyatro çalışmalarıyla tiyatroya başladı. İzmir Sanat Tiyatrosu'nda, Aysa Prodüksiyon Çocuk Tiyatrosu ve Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu'nda oyunculuk yaptı. Kaybedenler, Minör, Öteki Kapı adlı kısa metraj filmlerde rol aldı.

Okan Çabalar, 2007-2009 yıllarında Sumru Yavrucuk ile ''Yalnız Kadın'' adlı oyunda oynadı. 2009 yılında Tiyatro Hayal Et bünyesinde sahnelenen Sumru Yavrucuk'un yönettiği "Haletiruhiye" adlı oyunu yazdı ve oynadı. Ata Demirer'in baş rolünü oynadığı Eyyvah Eyvah ve Eyyvah Eyvah 2 filmlerinde rol aldı.

2010 yılında BKM bünyesinde televizyonda yayınlanan Şen Yuva dizisinde oynadığı Tankut Sıkıcan karakteri ile daha çok tanındı ve yine 2011 yılında televizyonda yayınlanan 5'er Beşer projesindeki oyunculuğu ve yarattığı tiplemeler ile dikkat çekti. BKM bünyesinde, 5'er Beşer projesinde ve bu projenin devamı niteliğinde olan ve Star Tv'de yayınlanan İnsanlar Alemi isimli kabare tarzı tiyatro programında "Hakkı" rolünde, birbirinden farklı tiplemeleriyle izleyici karşısına çıktı.

Okan Çabalar, Gülse Birsel'in senaryosunu yazdığı Yalan Dünya dizisinin 2.sezonunda, dizinin oyuncu kadrosuna katıldı. Dizide Nurhayat karakterinin abisi Bünyamin'i canlandırmaktadır. Bu rolüyle 2013 yılında 4. Antalya Televizyon Ödülleri Komedi Dizisi En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülünü kazandı.

Filmografisi 

2012-2013 Yalan Dünya - Bünyamin
2012 İnsanlar Alemi - Hakkı
2011 Eyyvah Eyvah 2
2011 5'er Beşer - Hakkı
2010 Şen Yuva - Tankut Sıkıcan
2010 Eyyvah Eyvah - Berber Murat
2009 Bahar Dalları - Ali
Okan Çabalar Kimdir? Biyografisi Okan Çabalar Kimdir? Biyografisi Biyografistan Okan Çabalar Biyografi, Okan Çabalar Hayatı, Okan Çabalar Nereli, Okan Çabalar Kaç Yaşında Okan Çabalar , 11 Ağustos 1980 yılında İzmir'de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi mezunudur. İzmir'de amatör tiyatro çalışmalarıyla... 4.5 5

Hiç yorum yok: