Biyografi Ara

Şahnaz Çakıralp Kimdir? Biyografisi

 

Şahnaz Çakıralp
Şahnaz Çakıralp, 1 Ekim 1975 yılında İstanbul'da doğdu. Avukat bir baba ve iş kadını bir annenin kızı olan Şahnaz Çakıralp, çocuk yaşta ailesiyle birlikte Viyana’da Yarasa Opereti’ni (Die Fledermaus - The Bat Lit) izlediğinde yapacağı mesleğe karar vermişti.

İstanbul Alman Lisesi’ni bitirdikten sonra tutkusu haline gelen tiyatro oyunculuğu için, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’ne girdi. Ardından, İstanbul Şehir Tiyatroları'nda görev yaptı ve Kenan Işık ile çalıştı, Kenan Işık yönetiminde Yaşar Ne Yaşar, Ne Yaşamaz ve Abdülcanbaz oyunlarında oynadı.

Şahnaz Çakıralp, Tiyatro sahnesinde İbiş'in Rüyası, Acaba Hangisi (Lily&Lily), İdeal Koca (An Ideal Husband) gibi oyunlarda başrolde oynayan Çakıralp, Tiyatro İstanbul ekibine dahil oldu.

Şahnaz Çakıralp, Karl Markovics’in sahneye koyduğu, Avusturya yapımı operet İstanbul Way’de rol aldı. 1997 yapımı Alman televizyon filmi The Road After İstanbul (Die Strasse nach Istanbul) adlı filmde Wolfram Berger ve oyuncu Tuncel Kurtiz’le birlikte başrol oynadı. Bu filmde oynadığı sırada, 2 yıl önceki İstanbul Way operetindeki başarısının ardından bir anlamda oyuncunun çocukluk hayalleri gerçek oldu ve Johann Strauss’un Yarasa Opereti'ndeki 'Ida' rolü kendisine teklif edildi.

Şahnaz Çakıralp, 1998’de Halit Refiğ’in yönettiği "Affet Bizi Hocam" adlı dram ağırlıklı dizi filmde rol aldıktan sonra, 1999’da yine bir televizyon dizisi olan "Aşkın Dağlarda Gezer"’de oynamaya başladı. Özcan Denizve Şevval Sam’ın başrolünde olduğu, 'Rosa' rolünde olan Çakıralp, aynı yıl Behzat Uygur ve Süheyl Uygur’la birlikte "Uzaydan Adam Çıkmaz" adlı komedi tv dizisinde rol aldı.

2000’de tecrübeli oyuncu Vanessa Redgrave ve Işık Yenersu’yla birlikte Turan Yavuz’un yönettiği, "Büyükada'da Sürgün" (Exile In Büyükada) adlı belgesel filmde rol aldı. Lev Troçki’nin İstanbul’daki sürgün yıllarını anlatan "The Prophet Outcast" (Kahinin Tahmini) adlı kitaptan sinemaya uyarlanan yapımda, Türkan Kılıç ve Tan Sağtürk de yer aldı ve 2000 Milan Ulusal Film Festivali’nde (Milan International Film Festival) En İyi Belgesel Film Ödülü'nü kazandı.

2000 yılında başrollerinde Müjde Ar, Erkan Can, Savaş Dinçel ve Uğur Polat'ın oynadığı Dar Alanda Kısa Paslaşmalar filminde Nurten'karakterini canlandırdı. Filmdeki performansıyla 22. Siyad Türk Sineması Ödülleri’nde, Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü'ne layık görüldü. Tiyatrodan vazgeçmeyen ve bununla ilgili olarak, hep kendinden büyük yaşta oyuncularla oynamasının onun için büyük bir şans olduğunu düşünen Şahnaz Çakıralp’e göre; "kuliste en küçük olmak büyük tecrübe kazandırdı".

Şahnaz Çakıralp, 2002’de girdiği Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2005 seçimlerinde, Parti Meclisi’ne seçildi ve 656 delegeden 648'inin oyunu alarak, 33'üncü sıradan yönetim listesine girdi.

Şahnaz Çakıralp, Tiyatro İstanbul kadrosunda çalışmaya devam ediyor ve oyunculuk kariyerini müzikallerde oynayarak sürdürmek istiyor. Haftada iki akşam Radyo 24’te gündemden isimleri konuk ettiği Şahnaz Çakıralp’le 120 dakika adlı bir program yapıyor. Çakıralp, Cumhuriyet Gazetesi'nde siyaset yazıları yazmakta olup, 2006 yılında "Çıplak Ayakla Yürümek" isimli bir kitabı yayınlanmıştır. Şahnaz Çakıralp, Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere üç yabancı dil bilmektedir.

Şahnaz Çakıralp, son olarak 2010 yılında Kirli Beyaz dizisinde Arzu Hanım karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2010 Kirli Beyaz - Arzu Hanım
2008 Güz Sancısı
2007 Sardunya Sokağı
2007 Mahşer
2007 Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım
2007 Asi
2006 Kuş Dili
2006 Hatırla Sevgili
2005 Ispanaktan Nağmeler
2005 Cemalim
2004 Pardon
2004 Aşk Mahkumu
2003 Şizofren Aşk
2002 Kurşun Asker
2002 Abdülhamit Düşerken
2000 Üzgünüm Leyla
2000 Dar Alanda Kısa Paslaşmalar
2000 Büyükada da Sürgün - Kısa Film
1999 Uzaydan Adam Çıkmaz
1999 Kahpe Bizans
1999 Aşkın Dağlarda Gezer
1998 Affet Bizi Hocam
1995 Bizim Aile
Şahnaz Çakıralp Kimdir? Biyografisi Şahnaz Çakıralp Kimdir? Biyografisi Biyografistan Şahnaz Çakıralp Hayatı, Şahnaz Çakıralp Biyografi, Şahnaz Çakıralp Nereli ve Kaç Yaşında Şahnaz Çakıralp , 1 Ekim 1975 yılında İstanbul'da doğdu. Avukat bir baba ve iş kadını bir annenin kızı olan Şahnaz Çakıralp, çocuk yaş... 4.5 5

Hiç yorum yok: