Biyografi Ara

Seda Akgül Kimdir? Biyografi

 

Seda Akgül Kimdir Biyografi
Seda Akgül, 17 Haziran 1971 tarihinde Ankara'da doğdu. TED Ankara Koleji'nden mezun olduktan sonra girdiği Hacettepe Üniversitesi İngilizce bölümü'nden mezun oldu. Mütercim ve tercümanlık eğitimleri alarak Başbakanlık'ta görev yaptı. İsveç Üniversitesi bursu ile Brüksel'de Avrupa Birliği Gazeteciliği alanında eğitim aldı. 2004 yılında Amerikan Sivil Toplum Örgütleri'nin seçimi ile Washington’da staj yaptı.

TRT tarafından düzenlenen spikerlik sınavlarını kazanarak mesleğe başlayan Seda Akgül, TV8 kanalının kuruluş döneminde çalışmaya başladı. Avrupa Birliği’ne Doğru ve Savaş Bağdat Yolunda gibi dış politika programlarını hazırlayıp sundu. Ayrıca uzun yıllar yaptığı Ana Haber Spikerliği de yaptı.

2004-2007 yılları arasında Işık Üniversitesi’nde  İngilizce verdiği Medya dersleri ile de akademisyen olarak da görev yaptı.

TV 8 ekranlarında, hafta sonu sabah kuşağında Erken Baskı isimli programı hazırlayıp sundu. 17 Eylül 2012 tarihinde Star TV 'ye geçerek sabah haber kuşağı programı sunmaya devam etti. Ağustos 2014'te Kanal D'ye geçmiştir.

Seda Akgül aynı zamanda da yıllardır aralarında OECD ve IMF uluslar arası toplantıları gibi Uluslararası birçok önemli organizasyonun iki dilde sunuculuğunu yapmaktadır.

2016 yılında Kanal D'de yayınlanan Kısmetse Olur adlı evlendirme programında sunuculuk yapmaya başlayan Seda Akgül, 2017 yılında Fox TV'de yayınlanan Ne Seninle Ne Sensiz adlı barıştırma konulu bir programı sundu. Ancak bu program çok uzun sürmedi. Sonrasında yine aynı kanalda faili meçhul cinayetleri konu alan Her Şey Gerçek adlı programı yaptı.

30 Ekim 2017 tarihinden itibaren TV8'de yayınlanan Gel Konuşalım adlı programı Hakan Ural ile birlikte sunan Seda Akgül,  Survivor programının başlaması ile 14 Şubat 2018 tarihinden itibaren programın adı değiştirilerek, Survivor Konuşalım şeklinde devam etti.

Seda Akgül Evlilik

Uzun süredir birlikte olduğu Avram Habib ile 7 Mart 2016 tarihinde Avram Habib ile evlenen Seda Akgül, birkaç ay sonra 24 Temmuz 2016 tarihinde boşandı.

Seda Akgül Kitapları

2015 Ruh ikizi mi, Ruh öküzü mü?
2012 Dişilik mi? Kişilik mi?
Seda Akgül Kimdir? Biyografi Seda Akgül Kimdir? Biyografi Biyografistan Seda Akgül Hayatı, Seda Akgül Biyografi, Seda Akgül Nereli ve Kaç Yaşında, Seda Akgül Hakkında Bilgi Seda Akgül , 17 Haziran 1971 tarihinde Ankara'da doğdu. TED Ankara Koleji'nden mezun olduktan sonra girdiği Hacettepe Üniversite... 4.5 5

Hiç yorum yok: