Biyografi Ara

Seden Gürel Kimdir? Biyografisi

 

Seden Gürel
Seden Gürel, 12 Eylül 1965 yılında Ankara'da doğdu. İstanbul'daki Bahariye İlkokulu'ndan mezun olduktan sonra orta ve lise eğitimini Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Üniversite eğitimini İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nde okudu.

Okul yıllarından itibaren müzikle iç içe olan Seden Kutlubay ilk stüdyo deneyimini 14 yaşında gerçekleştirdi.

Üniversite yıllarında Sevingül Bahadır ile ONLAR grubunu kurdu. Onlar, Klips topluluğu ile birleşerek "Halley" şarkısı ile 1986 Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finali'ne katılıp birinci oldu ve Türkiye'yi Eurovision'da temsil etme hakkını kazandı.

Türkiye elemelerinde Seden Gürel ve Sevingül Bahadır'dan oluşan Onlar'a, 1986 Eurovision Şarkı Yarışması'nın Seden Kutlubay'ın sınav dönemine gelmesi ve bazı sorunları sonucu finale gidememesi neticesinde Candan Erçetin dahil oldu.

Klips ve Onlar, 1986 yılındaki Eurovision Şarkı Yarışması'nda 53 puanla 9'uncu oldu. Kendisi gibi müzisyen olan Aykut Gürel ile tanışıp 1989'da Gürel'le evlenen sanatçı, eşi ile 2002 yılında adını kızları İrem Gürel'den alan İrem Records'u kurdu. "Bir Yudum Sevgi" adlı ilk solo albümünü, 1992 yılının Eylül ayında çıkaran Seden Gürel, son albümü "Bir Nefes"i 7 Mart 2008 tarihinde çıkardı. 

Seden-Aykut Gürel çifti 2 Haziran 2012'de boşandı.
Seden Gürel Kimdir? Biyografisi Seden Gürel Kimdir? Biyografisi Biyografistan Seden Gürel , 12 Eylül 1965 yılında Ankara'da doğdu. İstanbul'daki Bahariye İlkokulu'ndan mezun olduktan sonra orta ve lise eğ... 4.5 5

Hiç yorum yok: