Biyografi Ara

Serenay Sarıkaya Kimdir? Biyografisi

 

Serenay Sarıkaya
Serenay Sarıkaya, 1 Temmuz 1991 yılında Antalya'da doğdu. Antalya Saime Salih Konca Lisesi'nden mezun olmuştur. Plato Film'de oyunculuk eğitimi aldı. Ayrıca Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Gençler Güzellik Yarışması'nda da, Türkiye'yi temsil etmiştir ve yarışmada 4. olmuş ve Jüri Özel Ödülünü almıştır.

2008 yılında henüz 16 yaşındayken Plajda adlı sinema filminde tesadüf eseri rol almıştır. Daha sonra aynı yıl Peri Masalı ve Limon Ağacı dizilerinde başrol oynamıştır. Ama iki dizisi de yayından kaldırılmıştır.

Serenay Sarıkaya, ilk çıkışını Adanalı dizisinde Oktay Kaynarca'nın kızı rolü ile yapmıştır. 2010 yılında Miss Turkey de 2. olmasıyla da dikkatleri üzerine çeken Serenay Sarıkaya, daha sonra popüler diziler Lale Devri ve Yer Gök Aşk dizilerinde ki rolleri ile izleyici tarafından sevildi.

Serenay Sarıkaya, 2013'te başlayan Medcezir dizisinde Çağatay Ulusoy, Barış Falay, Şebnem Dönmez ve Mine Tugay ile birlikte rol almaktadır. Dizide, Mira karakterini canlandırmaktadır.

Filmografisi

2013 Medcezir - Mira
2013 Behzat Ç. Ankara Yanıyor
2010-2013 Lale Devri - Yeşim Taşkıran
2010-2012 Yer Gök Aşk - Yeşim Ilgaz
2008 Plajda - Aslı
2008 Peri Masalı - Talya
2008 Paramparça Aşklar
2008 Limon Ağacı - Peri
2008-2009 Adanalı - Sofia
2005 Şaşkın - Itır
Serenay Sarıkaya Kimdir? Biyografisi Serenay Sarıkaya Kimdir? Biyografisi Biyografistan Serenay Sarıkaya Biyografi, Serenay Sarıkaya Hayatı, Serenay Sarıkaya Kaç Yaşında, Serenay Sarıkaya Nereli Serenay Sarıkaya , 1 Temmuz 1991 yılında Antalya'da doğdu. Antalya Saime Salih Konca Lisesi'nden mezun olmuştur. Plato Film'de... 4.5 5

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Hiç de begenmiyorum seni bi kere çagatay ulusoyla hiç yakişmiyorsunuz.sen onu hak etmiyorsun

Adsız dedi ki...

Herkes haketiğini yasar oda bunu yasiyor tarlaya ekti simdi yiyor mesela (; sen cekemiyorsan onun sucu ne bence basarili bir oyuncu.

Adsız dedi ki...

Aşkımı cook seviyorum çok tatlı Çağatay Ulusoy ile çok yakışıyor onlar birbiri için yaratılmış cekemeyenler var

Adsız dedi ki...

Senii çoooookkk begeniyorumm Serenaaaaaayyyyy !!!!

Unknown dedi ki...

Serenay seni çok seviyorum medcezir dizisi hiç bitmesin seni izlemeyi seviyorum