Biyografi Ara

Volga Tamöz Kimdir? Biyografisi

 

Volga Tamöz
Volga Tamöz, 13 Mart 1976  yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimi sırasında özel müzik dersleri alan Volga Tamöz, İstanbul Şehir Tiyatroları'nda 3 yıl tiyatro eğitimi aldıktan sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarında, ilk öğretim sonrası akademik müzik eğitimine başladı.

Altı yıl süren Çalgı Eğitim Bölümünü başarı ile bitirdi. Türk Tasavvuf Müziğinin önemli enstrümanı olan ney sazı eğitiminde; Fuat Türkermen, Salih Bilgin ve Niyazi Sayın gibi hocalardan aldı.

Çok sesli (polifonik müzik) müziğe karşı olan ilgisinden dolayı Kompozisyon eğitimini hedefleyen Volga Tamöz İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı kompozisyon bölümünü kazanarak 2002 yılında mezun oldu. 2007 yılında Haliç Üniversitesi'nde Yüksek Lisans Programını bitirerek, akademik eğitimini tamamladı.

Eğitimiyle beraber popüler müzik yaşantısında aynı paralellikte devam ettiren Volga Tamöz, 15 yıldan bu yana bir çok projede besteci, aranjör, müzik direktörü ve prodüktör olarak görev almıştır.

Volga Tamöz, yakın geçmişte "Yazz Records" isimli Müzik Prodüksyon şirketini kurdu.

Albümleri

2011: Şık Şık
2012: Tam 90'Dan
Volga Tamöz Kimdir? Biyografisi Volga Tamöz Kimdir? Biyografisi Biyografistan Volga Tamöz , 13 Mart 1976  yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimi sırasında özel müzik dersleri alan Volga Tamöz, İstanbul Şehir ... 4.5 5

Hiç yorum yok: