Alev Baymur Kimdir? Biyografisi

 

Alev Baymur
Alev Baymur, 1965 yılında doğdu. 8 yaşındayken Ankara Devlet Konservatuvarı'nı kazanan sanatçı, bale, piyano, solfej, karter canlandırma derslerini gördü. Sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Televizyonda program ve sunuculuk yaptı.

Amerika'da dans dersleri alarak, Türkiye'nin ilk dans ajansını kurdu. 2002'de CHP'ye üye olarak politikaya girdi. Seçimlerde milletvekili adayı oldu.

Baymur, Devlet sanatçısı statüsünü alan ilk balerindir.

Filmografisi


1983: Kurt ve Kuzu
1990: Sayın Başkan
1990: Küçük Dünya
1993: Barışta Savaşanlar
1993: Gelincik Tarlası
1996: Gölgeler Uzarken
2000: Parmak Ucundaki Yaşamlar
2000: Serada Aşk
Alev Baymur Kimdir? Biyografisi 4.5 5 Kybalion Alev Baymur , 1965 yılında doğdu. 8 yaşındayken Ankara Devlet Konservatuvarı'nı kazanan sanatçı, bale, piyano, solfej, karter canlandı...

Hiç yorum yok: