Biyografi Ara

Alev Baymur Kimdir? Biyografi

 

Alev Baymur Kimdir Biyografi
Alev Baymur (Baldudak), 1965 yılında Ankara'da doğdu. 8 yaşında girdiği, Ankara Devlet Konservatuvarı'nda  bale, piyano, solfej, karter canlandırma dersleri alan Baymur, Amerika'da da dans dersleri aldı.

Ankara Devlet Opera ve Balesinde staj yaptığı dönemde Devlet Tiyatroları ve özel tiyatrolar tarafından sergilenen oyunlarda ve Hürriyet Çocuk Kulübünde sahne aldı. 18 yaşında İstanbul Opera ve Balesine tayin oldu. Fındıkkıran, Deli Dumrul, Aida, Bahçe Saray Çeşmesi, La Bayadere, Şehrazat, Paquıta, Binbir Gece Masalları gibi birçok eseri canlandırdı.

1983 yılında Kurt ve Kuzu adlı dizide rol alarak oyunculuk dünyasına da adım attı. 1990 yılında Küçük Dünya adlı dizide Atsız Karaduman, Ege Aydan, Ceyda Tokçuoğlu ve Taner Karagüzel ile rol aldı. Aynı yıl Kadir İnanır ile Sayın Başka adlı sinema filminde rol aldı.

1996 yılında TRT'de yayınlanan Parmak Ucundaki Yaşamlar adlı programı yaptı ve yine 1996 yılında Türkiye'nin ilk dans ajansını kurdu. 

Devlet sanatçısı statüsünü alan ilk balerin olan Baldudak lakaplı Alev Baymur, 8 Haziran 1998 tarihinde Türkiye'de ilk bale jübilesini yapan kişi oldu.

2002 seçimlerinde CHP'den milletvekili adayı oldu. üye olarak politikaya girdi. Seçimlerde milletvekili adayı oldu.

1998 yılında bu yana ABD'de yaşamını sürdüren Alev Baymur, Türkiye ile olan bağlarını da koparmayarak 2 ülke arasında 

2017 yılında Alev Baymur’un yönettiği, Küçük Prens adlı müzikal film, ABD’nin Los Angeles kentinde Culver Film Festivalinde En İyi Kısa Aile Filmi ödülünü kazandı. Film ayrıca ABD' de 6, Hindistan'da 2 ve Canada'da 1 ödül kazandı.

Alev Baymur Evlilik

1998 yılının Şubat ayında Las Vegas'ta İrfan Özcan ile evlendi. 6 Kasım 2000 tarihinde Su adını verdikleri bir kızı oldu.

Filmografisi

2000 Serada Aşk
1996 Parmak Ucundaki Yaşamlar
1996 Gölgeler Uzarken - Oya
1993 Gelincik Tarlası
1993 Barışta Savaşanlar
1990 Küçük Dünya - Nur
1990 Sayın Başkan - Günay
1983 Kurt ve Kuzu
Alev Baymur Kimdir? Biyografi Alev Baymur Kimdir? Biyografi Biyografistan Alev Baymur Hayatı, Alev Baymur Biyografi, Alev Baymur Nereli ve Kaç Yaşında, Alev Baymur Hakkında Bilgi Alev Baymur (Baldudak), 1965 yılında Ankara'da doğdu. 8 yaşında girdiği, Ankara Devlet Konservatuvarı'nda  bale, piyano, solfej, k... 4.5 5

Hiç yorum yok: