Biyografi Ara

Arif Erkin Güzelbeyoğlu Kimdir? Biyografi

 

Arif Erkin
Arif Erkin Güzelbeyoğlu, 11 Eylül 1935 yılında Gaziantep'te doğdu. Güzelbeyzade adlı bir Türkmen boyundan gelen soyadı Güzelbeyoğlu olarak Türkçeleştirilmiştir. Evli ve 3 çocuk babası olan Arif Erkin'in eşi'de ressam'dır.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde mimarlık, Devlet Opera ve Balesi'nin, Opera Dershanesi'nde müzik eğitimleri alan Arif Erkin Güzelbeyoğlu, öğrencilik yıllarında İstanbul Radyosu'nda solist ve korist olarak çalıştı.

Yeterli müzik ve tiyatro eğitimi olmamasına rağmen tiyatro ve müziği çok seven Arif Erkin, Genç Oyuncular tiyatro grubunun kuruluşunda yer aldıktan sonra Dostlar Tiyatrosu'nu kuran beş kişiden biri oldu ve burada tiyatro müzikleri yapmaya başladı.

1969 yılında Yılmaz Güney'in Umut film'inin müziklerini yapan Arif Erkin Güzelbeyoğlu, 1. Adana Koza Film Şenliklerinde En İyi Müzik ödülüne layık görüldü. 1979 yılında ise Tarık Akan'ın oynadığı Kanal filmi'inin müzikleri ile Antalya Film Festival'inde En İyi Müzik ödülünü kazandı.

Tiyatro ve müzik dışında film ve diziler de oyunculuk yapmaya başlayan Arif Erkin, Bizimkiler dizisinde Katil Yavuz'un abisi rolünü canlandırdı. Daha sonra ise Yazlıkçılar dizisinde Cavit karakteri ile rol aldı.

Osmanlı döneminde Kanuni Sultan Süleyman dönemini konu alan Muhteşem Yüzyıl dizisinde Veziri Azan Piri Mehmet Paşa'yı canlandıran Arif Erkin Güzelbeyoğlu, 2011-2012 döneminde yayınlanan Mahsun Kırmızıgül'ün ile Tv porjesi olan Hayat Devam Ediyor dizisinde Fikret Kuşkan, Rozet Hubeş, Meltem Miraloğlu, Şenay Gürler, Rana Cabbar, Onur Tuna, Neslihan Atagül, Sera Tokdemir, Serkan Şenalp, Ali Barkın ve Çağla Şimşek ile birlikte rol aldı. Dizide İbrahim Bakırcı rolünü oynadı.

Arif Erkin, son olarak Güvercin dizisinde Emmi karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2019 Güvercin - Emmi
2017 Çoban Yıldızı - Mustafa Zahir
2017 Geçmişteki Sır
2017 Cici Babam
2017 Bütün Saadetler Mümkündür - Mevlüt Dede
2017 Aile Arasında - Dede
2016 Vezir Parmağı - Dede
2016 Aşk Yalanı Sever - Hüseyin Koçoğlu
2014 Kadım Dostum - Bayram Kadim
2014 Hayat Sana Güzel - Kaptan
2014 Güzel Köylü - Fırat
2013 Doksanlar - Mustafa Tuncay
2013 Benimle Oynar mısın? - Şeref Baba
2011 Muhteşem Yüzyıl - Piri Mehmet Paşa
2011 Çalgı Çengi
2011 Hayat Devam Ediyor - İbrahim Bakırcı
2009 Canım Ailem - Cabbar Ağa
2005 Yabancı Damat - Memik Dede
2002 Sır Çocukları - Baba
2001 Yeditepe İstanbul - Fırıncı
1998 İkinci Bahar - Zülfikar Suruç
1994 Çözülmeler
1993 Yazlıkçılar - Cavit
1989 Bizimkiler - Katil Yavuzun Abisi
1988 Keşanlı Ali Destanı

Tiyatro

Bedreddin
Ezenler Ezilenler Başkaldıranlar
Soruşturma
Havana Duruşması
Rosenbergler Ölmemeli

Hiç yorum yok: