Biyografi Ara

Aylin Urgal Kimdir? Biyografisi

 

Aylin Urgal
Aylin Urgal, 1951 yılında İstanbul'da doğdu. Aylin Urgal, 1969 yılında orkestra şefi Birol Soyurgal'ın orkestrasında solist olarak müzik hayatına atıldı ve İzmir'de sahne çalışmalarına devam ederken 1 Numara Plak'ın sahibi Ali Kocatepe'nin keşifiyle plak dünyasına giriş yaptı. Daha sonra Birol Soyurgal ile evlendi.

İkinci 45'liği "Sen Yarattın Beni - Nedir Bu Halin" ile listelerde bir numaraya kadar yükselen Aylin Urgal'in bu başarısı kendisinin 1976 yılının en iyi ümit veren kadın şarkıcıları sıralamasında dördüncü olmasını sağladı.

Aylin Urgal, "Sen Yarattın Beni" şarkısı ise 1977 yılının en iyi sekizinci Türkçe sözlü şarkısı seçildi.

1979 Aralık ayında ikiz çocukları Tevfik ve Uğur doğdu. Sahne çalışmalarına bir süre ara veren Aylin Urgal 1980 yılında tekrar sahne çalışmalarına döndü. 1981'de eşinden ayrılan Urgal, aynı yıl iki kutu ilaç içerek intihara teşebbüs etti. 1985 yılının Ocak ayından itibaren Ankara'da sürdürdüğü sahne çalışmalarına Nisan ayı sonunda son veren Aylin Urgal, İstanbul'a dönüşü sırasında Bolu dağında binmiş olduğu otobüsün uçuruma yuvarlanması sonucu 21 kişinin öldüğü kazada kardeşi Abidin Eker ile birlikte hayatını kaybetmiştir.
Aylin Urgal Kimdir? Biyografisi Aylin Urgal Kimdir? Biyografisi Biyografistan Aylin Urgal , 1951 yılında İstanbul'da doğdu. Aylin Urgal, 1969 yılında orkestra şefi Birol Soyurgal'ın orkestrasında solist olara... 4.5 5

Hiç yorum yok: