Biyografi Ara

Burcu Gönder Kimdir? Biyografisi

 

Burcu Gönder Biyografi
Burcu Gönder, 7 Şubat 1983 yılında İstanbul'da doğdu. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Fakültesi'ne giren Gönder,  aynı yıl İstanbul Üniversitesi Öğrenci Kültür Merkezi tiyatro topluluğuna da katıldı.

2 yıl eğitim gördükten sonra 2003 yılında Ayışığı Sanat Evi tiyatro grubuna katıldı ve Tuncer Cücenoğlu'nun Çıkmaz Sokak adlı oyununda rol aldı. 2004 yılında Beşiktaş Kültür Merkezi Atölye oyuncularına katıldı.

2007 yılında Bir Demet Tiyatro'da rol almaya başlayan Burcu Gönder daha sonra Çok Güzel Hareketler Bunlar'ın oyuncu kadrosunda yer aldı. BKM Mutfak ekibiyle birlikte Neşeli Hayat ve Aşağı Yukarı Yemişliler filmlerinde de rol aldı.

2012 ve 2013 yıllarında yayınlanan Sermiyan Midyat'ın yazıp, yönettiği ve aynı zamanda rol aldığı Hükümet Kadın ve Hükümet Kadın 2 filmlerinde Güle karakterini canlandırdı.

19 Kasım 2015 tarihinde uzun yıllardır birlikte olduğu ve birçok yapımda birlikte roller aldığı, Bülent Emrah Parlak ile evlenen Burcu Gönder'in 30 Mayıs 2016 tarihinde Lisa adını verdikleri bir kız çocuğu dünyaya geldi.

20 Temmuz 2018 tarihinde gösterime giren Eski Köye Yeni Adet filminde eşi Bülent Emrah Parlak ile birlikte rol alan Burcu Gönder, Şadiye rolünü oynadı.

Filmografisi

2018 Eski Köye Yeni Adet - Şadiye
2018 Ağlama Anne - Aydan
2015 Eğlendirme Dairesi
2014 Analı Oğullu - Gözde
2013 Hükümet Kadın 2 - Güle
2012 Hükümet Kadın - Güle
2011 Aşağı Yukarı Yemişliler - Handan
2009 Neşeli Hayat
2008-2010 Çok Güzel Hareketler Bunlar - Burcu
2007 Bir Demet Tiyatro

Hiç yorum yok: