Derya Şensoy Kimdir? Biyografisi

Derya Şensoy Kimdir Biyografi
Derya Şensoy, 7 Şubat 1990 yılında İstanbul'da doğdu. Üsküdar Amerikan Lisesinden mezun olduktan sonra, New York'ta bulunan Parsons The New School for Design'da illüstrasyon eğitimi alan Derya Şensoy, Ferhan Şensoy ve Derya Baykal'ın kızıdır.

2013 yılında Doksanlar dizisinde oynadığı Tuğba karakteri ile ekran karşısına çıkan Derya Şensoy, 2013 yılında Şevket Çoruh, İlker Ayrık ve Timur Acar'ın başrollerde oynadığı, Çakallarla Dans serisinin 3. filmi olan Sıfır Sıkıntı'da Mihriban rolünü oynadı.

2015-2016 döneminde Mayıs Kraliçesi dizisinde Samet Sırmalı, Yağmur Tanrısevsin, Ahmet Olgun Sünear ve Serhan Onat ile rol alan Derya Şensoy, Dilara karakterini canlandırdı.


Bir süre Sarp Levendoğlu ile birlikte olan Derya Şensoy, arkadaşları ile tatile gitmesine karşı çıkması üzerine ilişkisini sonlandırdı.

Filmografisi

2017 Bu Sayılmaz - Cansın
2016 Çakallarla Dans 4 - Mihriban
2016 Vezir Parmağı - Şadiye
2016 Deliormanlı
2015 Mayıs Kraliçesi - Dilara
2015 Hesapta Aşk - Didem
2014 Çakallarla Dans 3 - Mihriban
2013 Doksanlar - Tuğba