Biyografi Ara

Emine Ata Kimdir? Biyografisi

 

Emine Ata
Emine Ata, 31 Aralık 1972 yılında Ankara'da doğdu .Emine Ata,  İlkokul, ortaokul ve lise tahsilini Ankara’da tamamladı. Müzik hayatına ‘HAMOY’ derneği THM Korosu’na katılarak başladı. 1986 yılında ön dinleme sınavını kazandı.

1987 yılında TRT Ankara Radyosu THM Gençlik Korosuna girdi. 1991 yılında yapılan amatör ses yarışmasında bölge ikinciliğini kazandı. 1994 yılında TRT Ankara Radyosu THM Korosuna istisnai akitli ses sanatçısı olarak katıldı. 2001 yılında seslendirdiği ‘Sen Gelmez Oldun’ isimli eserle en çok dinlenen ve en çok istek alan sanatçı seçildi.

Emine Ata, 2007 yılında TRT İzmir Radyosu’nda kadrolu ses sanatçısı olarak göreve başladı. HalenTRT Ankara Radyosu THM Müdürlüğü’n de ses sanatçısı olarak görevine devam etmektedir. TRT FM, Radyo 4 ve TRT Türkü Radyolarında çeşitli programlarında görev alıyor.

Emine Ata İlk Halk Müziği çalışmalarına Serbülent Yasun'un şefliğini yaptığı HAMOY Derneğin de başladı. Daha sonra Ankara Radyosu THM Gençlik Korosu'nda,Mustafa Özgül, Hikmet Taşan ve Yaşar Aydaş gibi hocalardan eğitim aldı. TRT 1 Televizyonun da yayınlanan “ Türkülerle Süper Gece ” adlı THM müzik programın da uzun süre " Solist Sanatçı " olarak yer aldı. TRT AVAZ Televizyonun da yayınlanan Türkü Söylemek Lazım programın da Sunucu-Solist olarak görev alıyor.

Türkiye Radyo Televizyonu tarafından yapılmış EMİNE ATA - Solo Albümler Serisi - THM Albümü bulunmaktadır.

Emine Ata, 1994 tarihinden bu yana TRT Ankara Radyosunda kadrolu ses sanatçısı olarak görev yapmakta ve konserlere katılmaktadır.

Albümleri

2012: ( C-239 ) EMİNE ATA - Solo Albümler Serisi - THM : Plak Şirketi: TRT Market

Emine Ata Ödülleri

1992 yılında TRT’nin açmış olduğu Ses Yarışmasın da dereceye girdi.
2001 yılında TRT'nin düzenlediği " En Çok Dinlenen Eser " yarışmasın da Ankara Radyosu Çok İzli Stüdyosunda hazırlanan " Sen Gelmez Oldun " adlı türkü ile birincilik aldı.
Emine Ata Kimdir? Biyografisi Emine Ata Kimdir? Biyografisi Biyografistan Emine Ata , 31 Aralık 1972 yılında Ankara'da doğdu .Emine Ata,  İlkokul, ortaokul ve lise tahsilini Ankara’da tamamladı. Müzik hayatın... 4.5 5

Hiç yorum yok: