Biyografi Ara

Gani Müjde Kimdir? Biyografisi

 

Gani Müjde Biyografi
Gani Müjde, 27 Kasım 1959 yılında İstanbul'da doğdu. Aslen Kosova-Prizren göçmenidir. Güngören İzzet Ünver Lisesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü mezunu olan Gani Müjde daha lise yıllarında başlayan karikatüre ilgisi ve yeteneği ile Gırgır dergisinin kurucusu Oğuz Aral'ın yanına gidip gelirken zamanla dergide çalışmaya başlayarak, 8 yıla yakın bir süre Gırgır ve Fırt dergilerinde çalıştı.

Laklak adlı dergide bir süre editörlük yapan Gani Müjde, bir grup arkadaşı ile birlikte Limon dergisini kurdu. Bu dergide "Peynir Gemisi" başlığı altında sürekli yazılar yazmaya başladı. Tükenmez kalem adlı bir yazım ve prodüksiyon şirketi kurdu. MinT Prodüksiyon’da Birol Güven’le ortak oldu. Ayrıca; Güneş, Günaydın, Cumhuriyet, Tomorrow, Aktüel, Sabah ve Milliyet'de de köşe yazarlığı yaptı.

21 Ocak 2000 tarihinde gösterime giren Cem Davran, Mehmet Ali Erbil, Hande Ataizi, Demet Şener, Sümer Tilmaç, Nurseli İdiz ve Ayşegül Aldinç'in rol aldığı, Kahpe Bizans adlı filmin yönetmenliğini yapan Gani Müjde, bu film ile Magazin Gazetecileri Derneği Ödülleri kapsamında En İyi Yönetmen Ödülü'ne layık görüldü.

2001 yılında Belma Canciğer ile evlenen Gani Müjde, Ece Su ve Arda adında 2 çocuk babasıdır.

2003-2006 döneminde yayınlanan Hayat Bilgisi dizisi kendi eserinden uyarlanarak çekildi.

2015 yılında Acun Ilıcalı'nın tv8 kanalında Komedi Türkiye adlı yarışma programında Gülse Birsel ve Haluk Bilginer ile birlikte jüri üyeliği yapan Gani Müjde, programın skeçlerini de Gülse Birsel ile birlikte yazdı.

Filmografisi

2017 İki Yalancı - Senaryo
2016 İlişki Durumu Evli - Senaryo
2016 Melek İle Serhat - Senaryo / Yönetmen
2016 Hayat Bazen Tatlıdır - Senaryo
2016 Pamuk Prenses - Oyuncu
2015 Komedi Türkiye - Jüri
2015 Bizans Oyunları: Geym of Bizans - Yönetmen / Yapımcı
2015 Günebakan - Yapımcı
2014 Sil Baştan - Senaryo / Yapımcı
2014 Ankara'nın Dikmeni - Senaryo / Yapımcı
2013 Salih Kuşu - Senaryo
2013 Babam Sınıfta Kaldı - Yapımcı
2012 Harem - Senaryo / Yapımcı
2011-2013 Pis Yedili - Senaryo / Yapımcı
2010-2011 Yahşi Cazibe - Senaryo
2010 Deli Saraylı - Yönetmen
2009 Teyzanne - Senaryo / Yönetmen / Yapımcı
2008 Süper Babaanne - Senaryo
2008 Anında Görüntü Show - Oyuncu
2008 Osmanlı Cumhuriyeti - Senaryo / Yönetmen
2008 Derman - Senaryo
2007 Hayal ve Gerçek - Senaryo
2006 Selena - Senaryo
2006 Hayatım Sana Feda - Senaryo
2005 Davetsiz Misafir - Senaryo
2004 Altın Kafes - Senaryo
2003 Hayat Bilgisi - Eser / Senaryo
2002 Yarım Elma - Senaryo
2002 Bayanlar Baylar - Senaryo
2000 Akasya Pasajı - Senaryo
1999 İç Güveyi Billy - Senaryo
1999 Kahpe Bizans - Senaryo / Yönetmen
1998 Şafak Vakti - Senaryo / Yönetmen
1997 Ruhsar - Senaryo
1997 Dostlar Pasajı - Senaryo
1997 Baskül Ailesi - Senaryo
1994 İnce İnce Yasemince - Senaryo
1994 Kaygısızlar - Senaryo
1992 Mahallenin Muhtarları - Oyuncu
1988 Arabesk - Senaryo

Gani Müjde Kitapları

Peynir Gemisi
T. Örkiye
Ayaküstü
Beraber ve Solo Kaygılar
Ahmak Islatan
Aramızda Kalsın
Seni sevdiğimi kimseye söyleme çünkü ben herkese söyledim
Üç yanlış bir doğruyu götürür
İsim, şehir, hayvan, bitki
Kahpe Bizans
Ya benimsin ya toprağın ya da arasını bulalım
Bendeki kulak Van Gogh'ta yok

Hiç yorum yok: