Biyografi Ara

Güneri Civaoğlu Kimdir? Biyografisi

 

Güneri Civaoğlu
Güneri Cıvaoğlu, 30 Temmuz 1939 yılında Ankara'da doğdu. Güneri Civaoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okurken aynı zamanda gazetecilik de yapan Cıvaoğlu, Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabir olarak çalıştı.

TRT'nin kuruluşunda sabah haberlerini hazırlayan ekibin başındaydı. Strasbourg Üniversitesi'nde bir süre ekonomi okudu, izleyen yıllarda Tercüman Gazetesi'nin genel yayın yönetmeniydi.

Güneri Civaoğlu, Güneş Gazetesi'ni ortağı ve genel yayın yönetmeni olarak kurdu. 1986-1996 yılları arası Sabah Gazetesi'nde köşe yazarı, Show TV nin genel müdürü idi. 1996'dan bu beri Milliyet Gazetesi'nin başyazarıdır. Kanal D'de 8 yıl siyasi olayları yorumladı. Durum adlı programı hazırladı ve sundu. 5 yıl Kanal D'de yayınlanan Şeffaf Oda programını hazırlayıp sundu. Yeni yayın döneminde Kanal D'yi bırakarak FOX (Türkiye)'de programına devam etmektedir.

Bilgi Üniversitesi'nde İletişim dersleri veren Güneri Cıvaoğlu, aynı zamanda İstanbul Barosunda kayıtlı avukattır. Medeni hali evlidir.
Güneri Civaoğlu Kimdir? Biyografisi Güneri Civaoğlu Kimdir? Biyografisi Biyografistan Güneri Cıvaoğlu , 30 Temmuz 1939 yılında Ankara'da doğdu. Güneri Civaoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okurken aynı za... 4.5 5

Hiç yorum yok: