Biyografi Ara

Hakan Aysev Kimdir? Biyografi

 

Hakan Aysev
Hakan Aysev, 1968 yılında Ankara'da doğdu. Hakan Aysev,  Eğitimine 1981 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı'nda başladı. 1987'de 6. Belvedere Şan Yarışması'nda En İyi Genç Şarkıcı ödülünü alarak final konserine katıldı. 1988'de mezun olduktan sonra Viyana'ya gitti ve Mozart'ın Cosi fan tutte Operasındaki Ferrando rolü ile Avusturya, Hollanda ve Almanya'da turneye çıktı.

Hakan Aysev, 1989 yılının temmuz ayında Salzburg Festivali kapsamında Haydn'ın Acis ve Galatea, Offenbach'ın Les Bavardes operalarında başrolü seslendirdi. Eylül ayında Viyana Devlet Operası'na giren sanatçı , aynı yıl aralık ayında R.Strauss'un Rosenkavalier operasındaki tenor rolü ile sahneye ilk kez çıktı. 1990 yılında Viyana Devlet Operasının kadrolu sanatçısı oldu. Bu arada Luciano Pavarotti'nin ögrencisi oldu. Zaten Luciano Pavarotti'ye benzediği için Türk Pavarotti olarak anılmaktadır. 1991 yılında Koblenz Devlet Operasına katıldı ve birçok eserde rol aldı.

1992'de Katia Ricciarelli ile opera-gala konseri verdi. 1995-1997 yılları arasında Darmstadt Devlet Operasında majör rolleri üstlendi. 1997'nin Mart ayında Norveç'te Rigoletto, Ağustosta Fransa'daCarmen operalarında sahneye çıktı. Sanatçı bugüne kadar Düsseldorf, Texas, Basel, Bern, Heilderberg operalarında da misafir sanatçı olarak yer aldı. Ayrıca 1997'de Verdi/Requiem'in CD kaydını yaptı.

1998'de Frankfurt'ta ikinci CD kaydını yaptı. Fransa'da Wozzec operasında yer aldı. Basel'de Othello operasında yer aldı.Bulutsuzluk Özlemi ile rock-opera konserini gercekleştirdi. 1999'da Nilüferile sahneye çıkan Aysev, ayrıca Tiflis Senfoni Orkestrası eşliğinde Ağrı Dağı Efsanesi'nde rol aldı. 5. ve 6. Bilkent Anadolu Müzik Festivali'ne solist olarak katıldı. 2000-2002 yıllarında İzmir Devlet Opera ve Balesi'nde Müdür ve Genel Sanat Yönetmenliği yaptı.

2005 yılında Buenos Aires Teatro Colon'da König Kandaules operasında başrol oynadı. Barcelona Senfoni Orkestrası eşliğinde Beethoven'ın 9. Senfoni'sini seslendirdi.

Hakan Aysev halen İstanbul Opera ve Balesi sanatçısı olarak gorevini sürdürmektedir. 2007 yılında Show TV'de yayınlanan Şarkı Söylemek Lazım adlı yarışmada Serap Ezgü'nün koçluğunu üstlenmiştir. Ayrıca 2008 yılından itibaren Haliç Üniversitesi'nde öğretim görevlisidir.

Web Sitesi: hakanaysev.com
Hakan Aysev Kimdir? Biyografi Hakan Aysev Kimdir? Biyografi Biyografistan Hakan Aysev , 1968 yılında Ankara'da doğdu. Hakan Aysev,  Eğitimine 1981 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı'nda başladı. 1987... 4.5 5

Hiç yorum yok: