Biyografi Ara

Hakkı Bulut Kimdir? Biyografisi

 

Hakkı Bulut
Hakkı Bulut, 3 Şubat 1945 yılında Tunceli'nin Mazgirt ilçesi, Altarla köyünde doğdu. İlk okul 5'e kadar doğduğu köyde, Orta 1 Tunceli, orta 2 Mazgirt daha sonra Adana'ya göçtü ve orta 3'ü Ceyhan'da bitirdi. Adana Erkek Lisesi mezunu daha sonra dışarıdan Adana Öğretmen Okulunu bitirdi.

Hakkı Bulut, Öğretmenliğe başladığı bu yıllarda babasının saz çalmasının etkisi ve müziğe küçük yaşta olan ilgisi sebebiyle müzikle de uğraştı.

Hakkı Bulut, 1969 yılında Adana'da yapılan Altın Ses müsabakasında 1. olarak ilk plak çalışmasına başladı. İlk beste ve güftesi olan İkimiz bir fidanız isimli eserini okudu. Bu eseri 2 yıl sonra müsaade vererek bir çok sanatçının seslendirmesine olanak tanıdı. (örneğin: Tülay Özer, Kamuran Akkor)

Sanatçımız bu yıllarda yaptığı başta Ben Buyum, Falcı, Ben Köylüyüm, Dokunmayın Dünyama gibi eserlerle bugünkü arabesk müziğinin ilk temellerini 1969 yıllarında atanlardan biri olarak bu güne kadar 55k Albüm, 800 eser, 6 Altın Plak, 1 Altın CD, Ben Tövbemi Geri Aldım, Son Mektup isimli Long Play çalışması ile Altın Long Play ödülünü aldı.

1988 yıllarında ise arabesk arabesk müzikteki bazı olumsuzlukları eleştirenler, Kültür Bakanlığınca ve ülkede yarattığı olumlu olumsuzlukları incelenmek amacı ile Kültür Bakanlığının tertiplediği kongrede konuşmacı olarak bulunan Hakkı Bulut'tan arabesk bir parça (örnek olması amacı ile) istendi. Sanatçı "Seven Kıskanır" isimli şarkısını bakanlığa sundu. Büyük beğeni ve ilgi gören bu eserle ilk kez TRT'nin kapıları resmi olarak Hakkı Bulut'a açıldı. Bu şarkı TRT ekranlarında halka ve A.T.M. de (Atatürk Kültür Merkezi) basına sunuldu.

Halk müziği motifleri üzerine temel kuran sanatçının müziği 39 yılda ne bir benzeri nede bir taklidi mümkün olmamış, ülkenin müziğinde bir ilk olarak çıkmış beste, güfte ve sesi ile devam etmektedir.Halkın büyük bir kesimi tarafından tanınsa da Anadolu'da öğretmenlik yaptığı yıllar ve İstanbul'dan uzakta kalışı nedeni ile kaset ve eserleri dinlenirken, medyadan hep uzak kalmanın sıkıntılarını da yaşamamış değildir. Bütün beste ve güfteleri kendisine ait olan sanatçı 12 sinema filminde de oynamıştır.

Hakkı Bulut, Son olarak 12 Şubat 2013 tarihinde "Senden Vazgeçmem" adlı 59. albümünü piyasaya çıkardı.
Hakkı Bulut Kimdir? Biyografisi Hakkı Bulut Kimdir? Biyografisi Biyografistan Hakkı Bulut , 3 Şubat 1945 yılında Tunceli'nin Mazgirt ilçesi, Altarla köyünde doğdu. İlk okul 5'e kadar doğduğu köyde, Orta 1 Tun... 4.5 5

Hiç yorum yok: