Biyografi Ara

Halil Karaduman Kimdir? Biyografisi

 

Halil Karaduman
Halil Karaduman, 1959 yılında Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde doğdu. 1 yaşından itibaren taşındıkları Gaziantep’te büyüdü. Kanuni babasından 5 yaşında itibaren kanun ve müzik dersleri aldı. Ortaokul ardından lise öğrenimini Gaziantep’te tamamlayıp 1977 yılında İstanbul’a geldi. O yıl İ.T.Ü. Devlet Konservatuarı Temel Bilimler bölümüne girdi ve bölümünü birincilikle bitirdi.

Halil Karaduman, İstanbul’a geldiğinden itibaren plak ve kaset dünyasında yönetmen, bestekar ve kanun refakati olarak yer aldı. Türkiye’deki üst düzey bütün solistlerle gerek plak, gerekse sahne çalışmaları yaptı.

Özellikle; Zülfü Livaneli ile birlikte yaptığı çalışmalar sanatçının yurtdışına açılmasını sağlamıştır. Bu sayede dünyanın çeşitli yerlerinde yabancı orkestra ve şarkıcılarla konserler verdi. Bu çalışmalarının sonucunda Amerika, Yunanistan, Ürdün, Tunus, Lübnan ve Suriye olmak üzere 100 den fazla Kanun öğrencisi bulunuyordu. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı kanun sanatçısı görevini sürdürmekteydi. Ayrıca "Devlerin aşkı", "Rüyalarda buluşuruz", "Leyla" gibi çok tanınan besteler sanatçıya aittir.

Halil Karaduman, Türkiye’de üç tane, Amerika’da bir tane, Yunanistan’da iki tane olmak üzere 6 tane enstrümantal albümü bulunmaktaydı. Kanun icrasına yepyeni bir stil getiren sanatçının ayrıca bir de kanun metodu yazmıştı. Zülfü Livaneli’yle gittiği Almanya turnesinden dönerken havaalanında kalp krizi geçiren ünlü kanun virtüözü Halil Karaduman 9 Ekim 2012'de 53 yaşında yaşamını yitirdi.
Halil Karaduman Kimdir? Biyografisi Halil Karaduman Kimdir? Biyografisi Biyografistan Halil Karaduman , 1959 yılında Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde doğdu. 1 yaşından itibaren taşındıkları Gaziantep’te büyüdü. Kanuni babasın... 4.5 5

Hiç yorum yok: