Biyografi Ara

Hüseyin Turan Kimdir? Biyografisi

 

Hüseyin Turan
Hüseyin Turan, 1967 yılında Erzincan'ın Tercan'a ilçesine Beykonak köyünde sekiz kardeşin beşinci olarak doğdu. Hüseyin Turan, ilkokul ikiye kadar yaşamını burada sürdürdü. İlkokul ikiye geldiğinde ailesiyle birlikte İzmir'e yerleşti. Lise yıllarında bağlamayla tanıştı. Bağlamayla birlikte halk oyunlarına ilgi duydu ve bu alanda eğitim aldı.

Katıldığı halk oyunları yarışmalarında üç Türkiye Birinciliği ve bir Dünya Birinciliği elde etti. 1985'te Dokuz Eylül Üniversitesi Muhasebe Bölümü'ne girdi. Üç sene burada öğrenim gördü, ardından Ege Üniversitesi Konservatuar Bölümü'ne geçti. Tarz olarak Türk halk müziğini seçip müzikal yaşamına üniversite yıllarında ağırlık verdi, bu yıllarda gitar çalmayı da öğrendi.

Hüseyin Turan, Konservatuardan önce düğünlerde çalan bir grupta söyleyen Turan, konservatuar okurken bir grup arkadaşıyla birlikte Grup Laçin'i kurdu; ancak okul bittikten sonra gruptan ayrıldı ve İstanbul'a taşındı. 1997'de ilk solo albümü Hüseyin Turan'ı yayınladı. Bu albümün ardından Aklıma Düştü Gözlerin,Turna Sesi, Hoş Geldin, Kilit, Adı Karanfil, Leyla Nefesi albümlerini yayınlayan sanatçının son albümü Dolu, Doğaç Müzik ve Esen Müzik etiketiyle 6 Şubat 2012'de yayınlandı.

Albümleri

Hüseyin Turan (1997)
Aklıma Düştü Gözlerin (2000)
Turna Sesi (2002)
Hoş Geldin (2004)
Kilit (2005)
Adı Karanfil (2007)
Leyla Nefesi (2010)
Dolu (2012)
Hüseyin Turan Kimdir? Biyografisi Hüseyin Turan Kimdir? Biyografisi Biyografistan Hüseyin Turan , 1967 yılında Erzincan'ın Tercan'a ilçesine Beykonak köyünde sekiz kardeşin beşinci olarak doğdu. Hüseyin Turan, il... 4.5 5

Hiç yorum yok: