Biyografi Ara

İsmail Türüt Kimdir? Biyografisi

 

İsmail Türüt
İsmail Türüt, 8 Haziran 1965 yılında Rize'nin Ambarlık Köyünde üçü erkek, biri kız olmak üzere dört çocuklu bir ailenin, ikinci büyük çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu, köyü olan Ambarlık'ta, Ambarlık İlkokulunda bitirdi. Ayşe Türüt ile evli olan İsmail Türüt, Deniz, Yasemin, Miraç ve Nazlıcan adında 4 çocuk babasıdır.

İsmail Türüt, 1982 yılında Laz Uşağı ile adlı ilk albümünü çıkardı. Kanal 7, TGRT, Flash TV'de Türüt Showu ile Kanal 7 ve Flash TV'de Fıkralarla Türkiye ve Meltem TV'den "Türütten Türküler" programı sundu.TGRT'de Tirvana ve Kanal 7'de Naber Bacanak adlı dizide başrol'ü oynadı. Türkiye’de yurtiçi ve yurtdışında olmak üzere en çok konser veren 5 sanatçıdan bir tanesidir. 2010 yılında Kırktan Sonraalbümü piyasa Türkiye ve yurtdışında birçok Avrupa ülkesinde satışa sunuldu.

Albümleri

Laz Uşağı
Komşu Kızı Lazmısın Çerkezmisin
Ondan Kaynana Olmaz
Çay Güzeli
Güzellere Bayram Var Hamsi
Kara Sevdalı Fatma
Zorla Güzellik Olmaz
Oy Canan
Akıllı Ol
Hamsi Gözlüm
Suzan
Deniz Gözlüm
Karadeniz Sofrası
Piryoz
Deli Zekiye
Dünya Tatlısı
Kırktan Sonra
Terör (2010)
İsmail Türüt Kimdir? Biyografisi İsmail Türüt Kimdir? Biyografisi Biyografistan İsmail Türüt , 8 Haziran 1965 yılında Rize'nin Ambarlık Köyünde üçü erkek, biri kız olmak üzere dört çocuklu bir ailenin, ikinci büyük... 4.5 5

Hiç yorum yok: