Biyografi Ara

Kerim Tekin Kimdir? Biyografisi

 

Kerim Tekin
Kerim Tekin, 18 Nisan 1975 yılında Erzincan’da doğdu. Kerim Tekin, Küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenen Tekin, ortaöğrenimi sırasında şan dersleri aldı ve gitar çalmayı öğrendi. Lise yıllarında profesyonel müzik hayatına atıldı ve on yedi yaşında gece kulüplerinde çalışmaya başladı.

1994 yılında S Müzik’le anlaşarak profesyonel bir ekiple ilk albümünün hazırlıklarına başladı.

Kerim Tekin, Kara Gözlüm adını taşıyan ilk albümü 1996 yılında müzik marketlerde yerini aldı. Prodüktörlüğünü Halis Bütünley’in yaptığı albümde on şarkı yer aldı. Müzikseverlerin Kerim Tekin’le tanışması ise söz ve müziği Kenan-Ozan Doğulu kardeşlere ait olan “Cici Baba”yla oldu. Albümde Türk pop müziğinin seçkin isimleri Ozan Doğulu, Kenan Doğulu, Garo Mafyan, Zeynep Talu Kurşuncu, İlhan Şeşen, Yusuf Bütünley, Saro Secikyan, Febio Taşel gibi besteci ve söz yazarlarıyla çalıştı.

Haykırsam Dünyaya adını taşıyan ikinci albümünü 1997 yılında çıkardı. Onbir parçanın yer aldığı albümün prodüktörlüğünü yine Halis Bütünley yaptı. Söz ve müziğini Tayfun Duygulu ve Beste Duygulu’nun yazdığı “Kar Beyaz” albümden çıkan ilk hit ve video klip çalışması oldu.

Kerim Tekin 27 Haziran 1998 tarihinde Afyon'nun Sandıklı İlçesi'nde verdiği konser dönüşü, arabasıyla geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi. Yolda seyir halinde bulunan süt tankeri ve kömür kamyonu çarpıştıktan sonra kömür kamyonu Kerim Tekin'in arabasının üzerine çıktı. Kerim Tekin olay yerinde yaşamını yitirdi. Cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilmiştir.
Kerim Tekin Kimdir? Biyografisi Kerim Tekin Kimdir? Biyografisi Biyografistan Kerim Tekin , 18 Nisan 1975 yılında Erzincan’da doğdu. Kerim Tekin, Küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenen Tekin, ortaöğrenimi sırasın... 4.5 5

Hiç yorum yok: