Biyografi Ara

Mustafa Topaloğlu Kimdir? Biyografisi

 

Mustafa Topaloğlu
Mustafa Topaloğlu, 1957 yılınında Artvin / Hopa’da doğdu. Artvin Hopalı bir baba ve Trabzonlu annenin 11 çocuğundan biri olan Mustafa Topaloğlu, fakir çocukluk geçirdi. Mustafa Topaloğlu, okul yıllarında Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafız olduğunu söyledi.

"Sömestr tatillerinde din hocalarımdan ders alıyordum ve büyük bir aşkla Kur'an-ı ezberlemek için uğraşıyordum. Kur'an-ı Kerim'i ezberledim ve hafız oldum. Kendimi hem dini hem de beşeri ilimle donattım" dedi. Babasının din adamı olmasını önerdiğini ancak kendisinin müziğe yöneldiğini belirtti.

"Oy Oy Emine" şarkısıyla ünlendi. Mustafa Topaloğlu, sıradışı hikaye ve konuşmalarıyla adından çok söz ettirmektedir. Özellikle uzaylılarla ilgili konuşmalarından dolayı Uzaylı Türkücü Mustafa Topaloğlu olarak tanınır.

1 Eylül 2003 de vefat eden abisi Müzik yapımcısı Hilmi Topaloğlu ve Burhan Aydemir’le birlikte 1992 yılında Nokta Müzik firmasının kurulunda bulundu. Bir müddet sonra Mustafa Topaloğlu firmadan ayrıldı. Hilmi Topaloğlu, Burhan Aydemir’le birlikte yoluna Prestij Müzik olarak devam etti.

Resmi nikahlı eşi Hasibe Hanım boşanmaya yanaşmadığı için, Mustafa Topaloğlu'nun kendisinden 25 yaş küçük imam nikahlı eşi Derya Yüksel Hanım, “Topaloğlu” soyadını kullansın diye ünlü türkücünün babası tarafından kendi nüfusuna yazdırılmış. Bu ilişkiden Hilmi adında bir erkek çocukları var.

Albümleri

Beraber
Beyaz Gelin
Bizim Dügün
Canım
Emine
Hedef Insanlık
Kafam Bozuk Bu Sıralar
Keyf
Konus
Makbule
Memisler
Muallim
Taktım
Yakarim Alim Allah
Gerizekalı Sevgilim
Bürütüs
Obama
Mustafa Topaloğlu Kimdir? Biyografisi Mustafa Topaloğlu Kimdir? Biyografisi Biyografistan Mustafa Topaloğlu , 1957 yılınında Artvin / Hopa’da doğdu. Artvin Hopalı bir baba ve Trabzonlu annenin 11 çocuğundan biri olan Mustafa Top... 4.5 5

Hiç yorum yok: