Biyografi Ara

Nilgül Badakal Kimdir? Biyografisi

 

Nilgül Badakal
Nilgül Badakal Eroğlu, 2 Şubat 1972 yılında İzmir'de doğdu. İlk, orta, lise ve yüksekokul eğitimini İzmir'de tamamlayan Nilgül, okul yıllarında korolarda, çeşitli derneklerde müzik çalışmalarına başlamış, 1993 yılında TRT İzmir Radyosu TSM bölümünün açtığı sözleşmeli sanatçı sınavını kazanarak müzikal çalışmalarına başlamış, bir süre sonra İstanbul'a yerleşen sanatçı altı yıl boyunca İstanbul'da çeşitli yerlerde sahne almıştır.

Pek çok ünlü sanatçıya sahnede vokal yapmış, albümü çıkana dek bir yıl Fedon’a ve üç yıl boyunca da Hayko'ya sahne çalışmalarında vokal olarak eşlik etmiştir.

Nilgül Badakal, 1998 yılında sahne çalışmaları devam ederken, TMC ile tanışarak albüm yapma kararı aldı. Uzun süren arayışların ardından repertuvar tamamlandı. Erhan Bayrak'ın aranjörlüğünü üstlendiği albümün hazırlıkları yaklaşık iki yıl sürdü. “Ömürsüz Sevdalar” Temmuz 2000’de müzikseverlerle buluştu. ’Yüreğimi Eller Dağladı’’ve ‘’Allah Korusun’’ parçalarına klip çekildi.’’Ömürsüz Sevdalar’’ albümüyle dikkat çeken Nilgül “Balalayka” filminin sözleri Ayla Hacıoğulları’na ve müzüği Aşkın Arsunan’a ait Balalayka şarkısını seslendirdi.

Nilgül, 2002 şubat ayında yeni albümünün repertuar çalışmalarına başladı. Müzik yönetmenliği ve prodüktörlüğü Kıraç tarafından yapılan “Arabesk Günler” albümünde söz ve müzikleri Nilgül’e ait” Alem” “Güller Soldu” “Hani Herşeydim ve “Yan Kalbim Yan” isimli dört parça yeraldı. Nilgül böylelikle ilk defa söz yazarlığı ve besteciliği ile müzik severlerin karşısına çıktı. “Arabesk Günler” albümünde söz ve müzikleri Kıraç’a ait “Arebesk Günler” “Duy Beni” ve “Songünlerde”isimli üç parça yer alıyor. 21 Ekim 2002 tarihinde piyasaya çıkan Arabesk Günler albümünün ilk klibi Duy Beni 'den sonra ikinci klibi Kara Sevda adlı parçaya çekildi. Daha sonra "Sarhoş gibiyim" "Alem" "Arabesk Günler" adlı parçalarına da klip çekildi.

Prodüktörlüğünü ve aranjörlüğünü Febyo Taşel in yaptığı üçüncü albümü "Pervane"yi 31 Ocak 2005 Pazartesi günü çıkardı.İlk olarark "Pış Pışla" şarkısına daha sonra söz ve müziği "İlhan İrem"e ait "Konuşamıyorum" ve son olarakta "Yıllar Yollar" şarkılarına klip çekildi. "Pervane" şarkısının söz ve müziği sanatçıya ait.

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle 3.albümle ilgilenemeyen "Nilgül" dördüncü albümü "Nar-ı Aşk"ı "Güçlü Arslan" aranjörlüğünde 27 Haziran 2006 Salı günü yayınlandı. Enstrümanların canlı çalındığı ve rock sound'unun öne çıktığı bu dördüncü albümün ilk klibi "Nar-ı Aşk" isimli parçaya çekildi.Sonrasında "Kahramanım" ve "Sen" parçalarına klip çekildi. Albümde söz ve müziği İzzet Altınmeşe'ye ait olan " Yazımı Kışa Çevirdin" adlı türkünün cover'ı da var.Albümde yer alan "Benim Olsan" ve "Sevda Yalan" şarkılarının söz ve müziği Nilgül’e ait.

2008 yılında Bertuğ Cemil ile beraber "Yandım Yandım Yandım" şarkısında düet yaptı.

2009'da Eskişehir'li iş adamı Nazif Eroğlu ile evlendi ve 2010 yilinda oglu Ömer Efe dünyaya geldi. Vermiş olduğu uzun bir aradan sonra 2012 yılının Mart ayında 3 şarkılık "Okyanus" adlı Maxi Single ile sevenleriyle buluştu. Albümün ilk klibi ise Dualarım Seninle adlı şarkıya çekildi.

Albümleri

2000: Ömürsüz Sevdalar
2002: Arabesk Günler
2005: Pervane
2006: Nar-ı Aşk
2012: Okyanus
Nilgül Badakal Kimdir? Biyografisi Nilgül Badakal Kimdir? Biyografisi Biyografistan Nilgül Badakal Eroğlu , 2 Şubat 1972 yılında İzmir'de doğdu. İlk, orta, lise ve yüksekokul eğitimini İzmir'de tamamlayan Nilgül, o... 4.5 5

Hiç yorum yok: