Biyografi Ara

Orhan Ölmez Kimdir? Biyografisi

 

Orhan Ölmez
Orhan Ölmez, 1 Mayıs 1978’de Antalya’nın Manavgat ilçesinde doğdu. Orhan Ölmez, 1986-87 yıllarında Sivas’ta bağlama ile tanışarak müzik hayatına adım atmıştır. Öncesinde ve sonrasında Anadolu'nun çeşitli yerlerinde yaşamış, bu vesile ile müzikal kültürünü çeşitlendirme ve geliştirme fırsatı bulmuştur. Lise yıllarına geldiğinde bağlamanın yanı sıra gitar ve buzuki gibi diğer enstrümanlara da ilgi duymaya başlamıştır.

Orhan Ölmez, Akademik eğitimini Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarında almış ve sonrasında Haliç Üniversitesinde Yüksek Lisansını tamamlamıştır.

Konservatuar yıllarında halk müziği alanında çeşitli derlemelere imza atmış ve eğitim hayatı boyunca uzun soluklu sahne çalışmalarında bulunmuştur. Bu çalışmalar devam ederken besteci kimliği de yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başlamış, kendine özgü besteleriyle dikkat çeken bir sanatçı haline gelmiştir.

2003 yılında “Su Misali” isimli ilk albüm çalışmasıyla yakaladığı başarı ve edindiği dinleyici kitlesi sanatçının uzun yıllar devam edecek müzik kariyerinde önemli bir dönüm noktası olmuştur. 2005 yılında ikinci albümü “Her Şeyin Farkındayım” müzik marketlerde yerini almıştır. 2006 yılına gelindiğinde Kral Tv Müzik Ödülleri töreninde “En İyi Fantezi Erkek Sanatçı” ödülüne layık görülmüştür. 2008 yılında “Damla Damla” adlı üçüncü albüm çalışması ile yeniden sevenleriyle bir araya gelmiş, bu dönemlerde çeşitli tv kanallarında müzikal içerikli programlar yapmaya başlamıştır. 2011 yılında “Orhan Ölmez 2011” adlı dördüncü albüm çalışması raflarda yerini alarak büyük beğeni toplamıştır. 2012 yılına gelindiğinde sanatçı “2+20” adlı beşinci albümünde 2 yeni şarkı ve 20 eski şarkısını yeniden sevenleri ile bir araya getirmiştir.

Web Sitesi: orhanolmez.com
Orhan Ölmez Kimdir? Biyografisi Orhan Ölmez Kimdir? Biyografisi Biyografistan Orhan Ölmez , 1 Mayıs 1978’de Antalya’nın Manavgat ilçesinde doğdu. Orhan Ölmez, 1986-87 yıllarında Sivas’ta bağlama ile tanışarak müzik h... 4.5 5

Hiç yorum yok: