Şebnem Bozoklu Kimdir? Biyografisi

Şebnem Bozoklu Kimdir Biyografi
Şebnem Bozoklu, Ispartalı bir baba ve Siirtli bir annenin kızı olarak, 20 Ağustos 1979 yılında İstanbul'da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Tiyatro bölümünden mezun olan Şebnem Bozoklu, Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimleri aldı.

2005-2006 döneminde Çisenti Tiyatro'da Sanat Dansı ile Mondi'nin yönetmenliğini ve TRT'de yayınlanan Elma Kurdu programında solistlik ve kukla oynatıcılığı yaptı.

2008-2010 arasında yayınlanan Canım Ailem dizisinde Uğur Yücel ve Ozan Güven ile başrolü paylaşan Şebnem Bozoklu, canlandırdığı Meliha karakteri ile 2009 yılında Hürriyet Altın Kelebek ödülleri kapsamında En İyi Kadın Komedi Oyuncusu ve 2010'da Radyo-Televizyon Gazetecileri Derneği Oskarları kapsamında En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini aldı.

23 Eylül 2010'da Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nda iç mimar Emre İzer ile evlenen Şebnem Bozoklu, 5 Eylül 2016'da boşandı.

2011 yılında Bizim Yenge dizisinde İlker Aksum ile rol alan Şebnem Bozoklu, 2013 yılında Cesur Hemşire dizisinde Hakan Yılmaz ile başrolde oynadı.

2015 yılında Caner Özyurtlu'nun yönettiği, Yok Artık filminde Asuman karakterini canlandıran Bozoklu, aynı zamanda yapımcı ortak olarak da filme katkıda bulundu. 2016 yılında ikincisi çekilen Yok Artık 2 filminin yapımcılığını üstlendi ve filmde Merve karakteri ile yer aldı.

2016 yılında Altınsoylar adlı dizide Aras Aydın, Cihat Tamer, Begüm Akkaya, Bennu Yıldırımlar, Ayça Ayşin Turan ve Burak Sevinç ile birlikte rol aldı.

4 Kasım 2016 tarihinde gösterime giren Albüm filminde Murat Kılıç ile rol alan Şebnem Bozoklu, filmde canlandırdığı Bahar Bahtiyaroğlu karakteri ile 2017 yılında Sadri Alışık ödülleri kapsamında, En İyi Kadın Oyuncu seçildi.

Filmografisi

2018 Cebimdeki Yabancı
2017 Tatlım Tatlım
2016 Çifte Saadet - Perihan
2016 Yok Artık 2 - Merve (Oyuncu ve Yapımcı)
2016 Altınsoylar - Gülsüm
2016 Albüm - Bahar
2015 Yok Artık - Asuman (Oyuncu ve Yapımcı)
2015 Niyazi Gül Dörtnala - Hediye
2014 İçimdeki İnsan - Nejla
2014 Ulan İstanbul - Yaren
2013 Soğuk - Fincan
2013 Galip Derviş - Sevin
2013 Cesur Hemşire - Ceyda
2013 Doksanlar
2012 Mutlu Aile Defteri
2011 Bizim Yenge - Filiz
2008 Emret Komutanım
2008-2010 Canım Ailem - Meliha
2008 Derman - Vildan
2006 Selena - Ceylan