Biyografi Ara

Sedef Avcı Kimdir? Biyografi

 

Sedef Avcı Kimdir Biyografi
Sedef Avcı, 22 Ocak 1982 yılında İstanbul'da doğdu. Erzincanlı bir baba ve Saraybosnalı bir anne'nin tek çocuğu olan Sedef Avcı, Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden mezun oldu. 4-12 yaşları arasında bale yapan Avcı, İpek Bilgin'den de oyunculuk dersleri almıştır.New York’taki Actors Studio’dan gelen Anthony Vincent Bova'nın Work-Shoplar'ına üç kez katıldı.

Gaye Sökmen Ajansı'na bağlı olarak mankenlik yapmaya başlayan Sedef Avcı, 1997 yılında düzenlenen Elite Model Look Turkey yarışmasına katılara 1. oldu.

2001 yılında Miss Turkey Güzelik Yarışması'nda 2. olduktan sonra aynı yıl düzenlenen Miss Universe Kainat Güzellik Yarışması'nda da Türkiye'yi temsil etti.

2007-2008 döneminde Uluç Bayraktar'ın yönettiği Menekşe ile Halil dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ ile rol alan Sedef Avcı, Menekşe karakteri ile ilk başrolünü oynadı.

2009-2010 döneminde Ezel dizisinde Eyşan'ın kız kardeşi Bahar rolünü oynadı.

2010 yılında Umut Yolcuları adlı polisiye dizide; Zuhal Olcay, Yetkin Dikinciler, Haluk Piyes ve Zafer Alpat ile rol aldı.

2012 yılında Fox TV'de yayınlanan Esir Şehrin İnsanları dizisinde Yiğit Özşener ile başrolde oynadı.

2018 yılında Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u Fethi ile başlayan iktidar mücadelesini konu alan Mehmed : Bir Cihan Fatihi adlı 6 bölümden oluşan mini dizide II. Murat'ın cariyesi Leyla Hatun'u canlandırdı.

Sedef Avcı Evlilik

2005 yılında oyuncu ve model Kıvanç Kasabalı ile evlenen Sedef Avcı'nın 2013 yılında Can adını verdikleri bir oğlu oldu.

Filmografisi

2019 Payitaht Abdülhamit - Zeynep Hemşire
2018 Mehmed  : Bir Cihan Fatihi - Leyla Hatun
2017 Çember : Oyunu Bozuyorum - Deniz / Nazlı
2017 Evlat Kokusu - Zümrüt Akbaş
2016 Son Destan - Nergis
2016 Aşkın 5 Hali - Hande
2015 Romantik Komedi 3 - Esra
2015 Bedel - Begüm
2015 Aşk Olsun - Pınar
2014 Çiçek - İlknur
2014 Boynu Bükükler - Rehberlik Hocası
2013 Romantik Komedi 2 : Bekarlığa Veda - Esra
2012 Bir Ferhat ile Şirin Hikayesi - Şirin
2011 Mazi Kalbimde Yaradır - Müjgan
2010 Arka Sokaklar - Aslı
2010 Umut Yolcuları - Aslı
2010 Romantik Komedi - Esra
2009-2010 Ezel - Bahar
2008 Yaprak Dökümü - Selin
2007 Hayattan Korkma - Kardem
2007-2008 Menekşe ile Halil - Menekşe
2005 Yanık Koza - Balım
1997 Böyle mi Olacaktı - Deniz
Sedef Avcı Kimdir? Biyografi Sedef Avcı Kimdir? Biyografi Biyografistan Sedef Avcı Hayatı, Sedef Avcı Biyografi, Sedef Avcı Nereli ve Kaç Yaşında, Sedef Avcı Hakkında Bilgi Sedef Avcı , 22 Ocak 1982 yılında İstanbul'da doğdu. Erzincanlı bir baba ve Saraybosnalı bir anne'nin tek çocuğu olan Sedef Avcı... 4.5 5

Hiç yorum yok: