Biyografi Ara

Sevinç Eratalay Kimdir? Biyografisi

 

Sevinç Eratalay
Sevinç Eratalay, 1959 yılında Burdur / Tefenni'de doğdu. Sevinç Eratalay, 1980 yılında İzmir Buca Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü Piyano ve Şan Bölümü'nden mezun oldu.

1987 yılında ilk albümünü yaptı. sesi ve besteleriyle o dönemde çok büyük ilgi topladı. sayısız yurt dışı ve yurt içi konserler vermeye başladı.

Arif Sağ, Ahmet Koç, Mehmet Gümüş, Onur Akın, Tuncay Akdoğan, Yavuz Bingöl, Ferhat Tunç, Ahmet Kaya, Selda Bağcan gibi birçok sanatçıyla çalıştı.

Sevinç Eratalay, Pek çok usta isme beste verdi. Nazım Hikmet, Enver Gökçe, Ahmet Arif gibi değerli şairlerin, şiirlerini besteledi. Sahnede ozan geleneği olarak kabul edilen bağlaması ile çalıp söyledi. O dönemlerden günümüze, ülkemizde ozan geleneğini sürdüren sayılı sanatçılardandır.

İlk bestesini, 1982 yılında yattığını Burdur cezaevi’nde yaptı. “Zor günler yaşanıyor, zor ve çetin...” sözleri ile başlayan bestesi dalga dalga tüm cezaevlerine yayılarak marş haline geldi.

Halen çalışmalarını sürdüren sanatçının en bilinen eserleri arasında, eylem güzeli, akşam erken iner mapushaneye, mahir’in türküsü, utangaç vatanim, pankartlar... bulunmaktadır.

“Sanat, özgürlüğe, uygarlığa ve insanca bir yaşama yönelik çabalardır, üretimdir. sanat insanın kendisini yeniden yaratacak gücü bulmasına yardım eder. çalışmalarım, sınıflar arasındaki gelir düzeyinin eşit olması için verilen mücadelenin sesidir… savaşa karşı, sevgisizliğe karşı, kadınlara yapılan saldırılara karşı ve doğanın yok edilişine karşı bir duruştur... sestir!.. kavgadır! benim şarkılarım...” der Sevinç Eratalay...
Sevinç Eratalay Kimdir? Biyografisi Sevinç Eratalay Kimdir? Biyografisi Biyografistan Sevinç Eratalay , 1959 yılında Burdur / Tefenni'de doğdu. Sevinç Eratalay, 1980 yılında İzmir Buca Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü Piyan... 4.5 5

Hiç yorum yok: