Biyografi Ara

Soner Sarıkabadayı Kimdir? Biyografisi

 

Soner Sarıkabadayı
Soner Sarıkabadayı, 8 Aralık 1978 yılında Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde doğdu. Annesinin adı Güngör, babasının adı Hasan'dır. Perihan ve Zafer adında 2 kardeşi vardır. 4 yaşına kadar ailesiyle Kahramanmaraş'ta yaşayan Soner Sarıkabadayı, daha sonra ailesi ile Mersin Susanoğlu Çıtak 4'e yerleşmiştir.

İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini de Mersin'de tamamlamıştır. Üniversite hayatına İstanbul'da devam etmiştir ve İstanbul'a yerleşmiştir.

Soner Sarıkabadayı, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde İktisat bölümünü okuyorken müziğe olan ilgisinden dolayı klasik gitar dersleri almaya başlar. 2008 yılında sınavlara giren Sarıkabadayı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Klasik Gitar bölümünü kazanır ve aynı yıl bu bölümden mezun olur.

Soner Sarıkabadayı, İlk albümünü 2001 yılında çıkartmıştır. Albümün adı "Kara"dır. Bu albümden istediği başarıyı elde edemeyen Soner Sarıkabadayı, 2009 yılında çıkardığı Buz adlı albümüyle büyük başarı elde etmiş ve kendini yükseltmiştir. 2010 yılında Pas ve Sadem adlı albümlerini çıkartmıştır. Soner Sarıkabadayı müzikteki yeteneği ile Türk pop müziğinin sevilen isimlerinden biri olmuştur. Söz yazarlığı da yapan Sarıkabadayı, sanatçılara verdiği besteleri ile de ses getirmiştir.
Soner Sarıkabadayı Kimdir? Biyografisi Soner Sarıkabadayı Kimdir? Biyografisi Biyografistan Soner Sarıkabadayı , 8 Aralık 1978 yılında Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde doğdu. Annesinin adı Güngör, babasının adı Hasan'dı... 4.5 5

Hiç yorum yok: