Biyografi Ara

Tuğçe Pala Kimdir? Biyografisi

 

Tuğçe Pala
Tuğçe Pala, 13 Aralık 1974 yılında İzmir / Gaziemir'de doğdu. Babasının subaylık mesleği nedeniyle okul hayatının büyük bir bölümünü farklı illerde ve okullarda tamamladı.

Tuğçe Pala, Çocukluk yıllarında müziğe olan tutkusu anne ve babası tarafından fark edilince müzik çalışmalarına yönlendirildi. Bulundukları illerde faaliyet gösteren musiki cemiyetlerinde çalışmalarına 12 yaşında başlamıştı. Kanun dersi almaya başladı. Daha sonraları, Türk Musiki Konservatuvarında çalışmalarda bulunmuştur.

Tuğçe Pala, 1990 senesinde İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nın açmış olduğu Ses Eğitimi Bölümü sınavlarına girdi. Bu sınavlardan sonra, konservatuvara başlamdı. Beş senenin ardından 1995 yılında mezun oldu.

Konservatuvar yıllarında Tülun Korman, Tülin Yakarçelik, Belkıs Aran, Alaaddin Yavaşça, Bekir Sıtkı Sezgin, Selahattin İçli, Naime Batanay, Yavuz Özüstün, Nevzat Atlığ, Oğuz Parlar, Hurşit Ungay, Erdoğan Berker ve Hakan Talu gibi eğitimcilerden ders aldı.

Konservatuvarda eğitim gördüğü senelerde, 1994 yılında İstanbul Radyosu'nun açmış olduğu; yetiştirilmek üzere, ses sanatçısı sınavına girdi ve aynı sene İstanbul Radyosu'nda akitli ses sanatçısı olarak göreve başladı. Radyo çalışmalarının yanı sıra birçok konserde görev aldı. Festivallerde ve İstanbul Türk Müziği günlerinde konserler verdi.

Yurt dışında.; Almanya, Rusya, Yunanistan, Cezayir, Türkmenistan başta olmak üzere birçok ülkede resmi görevlerde bulundu. Yurt içinde de TRT görevlerinin dışında, Türk musikisine katkıda bulunmak amacıyla, birçok ilde dernek, kuruluş ve yardım konserlerine katıldı. Bu katkılarından dolayı almış olduğu ödüllerin yanı sıra, TRT'de; Ankara ve İstanbul'daki ve birçok ildeki televizyon ve radyo programlarında görev aldı. 2002 yılında İstanbul Radyosu'nda kadrolu ses sanatçısı olmaya hak kazandı.

Tuğçe Pala, 5 Haziran 2012'de Kerem Seven ile hayatını birleştirdi. Halen TRT İstanbul Radyosu'ndaki ses sanatçılığı görevine devam etmektedir.
Tuğçe Pala Kimdir? Biyografisi Tuğçe Pala Kimdir? Biyografisi Biyografistan Tuğçe Pala , 13 Aralık 1974 yılında İzmir / Gaziemir'de doğdu. Babasının subaylık mesleği nedeniyle okul hayatının büyük bir bölümünü ... 4.5 5

Hiç yorum yok: