Biyografi Ara

Zeliha Sunal Kimdir? Biyografi

 

Zeliha Sunal Kimdir Biyografi
Zeliha Sunal, 29 haziran 1962 yılında Bursa'da doğdu.İlk olarak TRT İzmir radyosunda yayınlanan Çocuk saati programı ile mikrofonla tanışan Zeliha Sunal, halk eğitim merkezlerinde aldığı gitar dersleri ile gitar çalmaya başladı. Öğretmen Okulunda okuduğu dönemde kurdukları orkestra ile, liseler arası bir çok müzik yarışmasına katıldı ve derece aldı.

1988 -1992 yılları arasında birçok ülke devlet başkanının ağırlandığı devlet organizasyonlarında sahne alan Zeliha Sunal, 42 farklı ülke şarkısı söylemektedir.

TRT Ankara Televizyonu’nun hazırladığı “Tele Tatil”, “Pazar’dan Pazara”, “24`e Doğru” adlı canlı yayınlanan programlarda müzik yaptı.

1993 yılında İstanbul'a yerleşti. Kanal D ve HBB televizyonlarının müzik eğlence programlarında , TRT de "Gece Kahvesi"adlı programda ayrıca TRT İzmir Televizyonu’nun hazırladığı "Hafta Sonu" programında sunucu ve solist olarak yer aldı.

TV 8 ve Flash TV de kendi programlarını yaptı.

2005 te ilk albümü “Erkekleri tanıyın” ile müzik dünyasının önüne çıkan Zeliha Sunal her yıl bir albümle günümüze kadar  şarkılarını ve kliplerini dinleyicilerinin beğenisine sundu.

2010 da Kıbrıs Yıldızı şarkı yarışmasında jüri üyeliği yaptı.

Çeşitli STK ve Vakıflar ile birlikte çalışan Zeliha Sunal, 2013 yılında “Wediacorp media” ile birleşerek Handcraft TV adlı Youtube kanalını açtı. Burada geri dönüştürülebilir malzemelerden kullanılabilir ev eşyaları üretme konulu videoları yayınlanmaktadır.

2014 yılında ÇEVKO ile çalışmaya başlayan Zeliha Sunal, 2 yıl proje yüzü olarak ambalaj atıkları ve çevre için kadın ve çocuklara uzandı. 2015 yılında bu çalışma ile Yeşil nokta Özel ödülü kazandı.

2017 ve 2018 yıllarında “Buğday derneği ile organik pazarlar” da halkla buluşup geri dönüşüm atölyeleri düzenledi.

İstanbul ve farklı şehirlerde çevre ve geri dönüşüm ile ilgili flashmob ve gösteriler yaptı. Seminerler verdi. Okulllarda plastiklerin zararlarını anlattı.

Son iki senedir “Gastronomi” festivallerine geri dönüşümlü mutfak malzemeleri ile “Yenilebilir nazarlık(Üzerlik)” atölyeleriyle katılıyor.

Tüketim alışkanlıklarıyla oluşan çevre kirliliğine dikkat çekmek için çeşitli TV kadın ve haber programlarına katıldı. Çeşitli gazete ve dergilerde röpörtajlar verdi.

2017 yılında ATIKSIZ YAŞAM platformunu kurarak çevre ve geridönüşüm konusuna dikkat çekmeyi amaçladı. Söyleşiler ve atölyeler düzenledi.

İstanbul Havalimanı çevre ve sürdürülebilirlik koordinasyon merkezi ile “Atıktan Sanata” projesinde çalışıyor.

2018 yaz aylarında Alanya ve Dikili de TÜRÇEV ile “plajına sahip çık” projesinde çalıştı.

Bu çalışmalar sonucunda 2018 de “Yeşil nokta sanayii özel ödülü” ve “ Altınrehber tv” özel proje ödülü kazandı.

Çevko dergisine 2 yıl köşe yazarlığı yapan Zeliha Sunal Magazinkolik adlı sitede müzik bölümünde yazarlık da yapmakadır.

Türkiye Sigarayla Savaş derneği yönetim kurulu üyesidir. Sigara ile ilgili söyleşiler yaparak tütünün zararlarına dikkati çekmektedir.

Halen popüler müzik vakfı POPSAV yönetim kurulu üyesidir.

Zeliha Sunal Evlilik

Nazmi Sunal ile evli olan Zeliha Sunal'ın Arsevi adında bir kızı vardır.

Albümleri

2017 Geçti - Single
2016 Sigarayı bırak - Single
2016 Nankör - Single
2016 Sırılsıklam (Ömür göksel ile) - Single
2015 Nankör - Single
2014 Çok Ayıp
2013 Aldatıldık - Single
2012 Kurbağa Prens -Single
2010 Aşk Bana Kalır
2009 Her Şey Çok Güzel Olacak
2007 Antika
2006 Rafta Kalmasın
2005 Erkekleri Tanıyın - Single
2000 Sonbahar Şansonları

Filmgorafisi

2008 Vesaire Vesaire - Firdevs
2007 Korkusuzlar
1997 İlişkiler - Sevinç
1995 Fırtınalar
Zeliha Sunal Kimdir? Biyografi Zeliha Sunal Kimdir? Biyografi Biyografistan Zeliha Sunal , 29 haziran 1962 yılında Bursa'da doğdu.İlk olarak TRT İzmir radyosunda yayınlanan Çocuk saati programı ile mikrofonla t... 4.5 5

Hiç yorum yok: