Asena Tuğal Kimdir? Biyografisi

Asena Tuğal Kimdir Biyografi
Asena Tuğal, 1984 yılında İstanbul'da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri bölümlerinde çift anadal yaparak mezun olan Asena Tuğal, ilk olarak çeşitli kanallarda haber muhabirliği çalıştı.

Spor ile de yakında ilgilenen Asena Tuğal, Kürek sporunda dereceleri bulunmakta ve aynı zamanda Tekwando'da siyah kuşak ile Türk milli takımında da yer aldı.

2006 yılında düzenlenen Miss Turkey Güzellik Yarışmasında 4. seçilen Asena Tuğal, Miss International'da Miss Smile ödülü'nü aldı.

2009 yılında Ömre Bedel dizisinde Hande karakteri ile dizi oyunculuğuna başlayan Asena Tuğal, 2010 yılında Arka Sıradakiler dizisinin farklı bir versiyonu olarak çekilen Hamdi Alkan'ın yönettiği okul konulu dizide Nehir rolünü oynadı.

2013 yılında Aldırma Gönül dizisinde Şahin Irmak, Tülin Özen, Nadir Sarıbacak, Bülent Seyran, Çağlar Çorumlu, Yeşim Ceren Bozoğlu ve Ulvi Alacakaptan ile birlikte rol aldı. 

Aldırma Gönül dizisinde rol arkadaşı olan Şahin Irmak ile 2013 yılında sevgili olan ve 2015 yılında da nişanlanan Asena Tuğal, uzun süredir nikah tarihlerini sürekli erteliyorlar.

Asena Tuğal, 2017 yılında Lise Devriyesi adlı gençlik dizisinde Ozan Dolunay, Bahar Şahin ve İsmail Ege Şaşmaz ile birlikte rol aldı. Dizide Seda karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2017 Lise Devriyesi - Seda
2016 Kertenkele - Zeynep - Kedi Kız
2015 Filinta - Tabibe Leyla
2014 Şeref Meselesi
2013 Aldırma Gönül - Nefise
2013 Tozlu Yollar - Vildan Gündoğan
2012 Mahmut ile Meryem
2010 Öğretmen Kemal -  Nehir
2010 Akasya Durağı - Ezgi
2009 Ömre Bedel - Hande