Biyografi Ara

Asuman Krause Kimdir? Biyografisi

 

Asuman Krause, 1 Mart 1976 yılında Almanya'nın başkenti Berlin'de doğdu. Annesi Çerkez, Babası Alman kökenlidir. Küçük yaşta annesi ve babası ayrılan Asuman Krause, annesi ile ablası ise babası ile birlikte yaşamaya başladı.

Almanya'da yaşadığı dönemde basketbol oynayan Asuman Krause, Almanya Genç Milli Takımına girdi ve Berlin'de en iyi 10 kadın basketbolcu'dan biri oldu. Ayrıca bir dönem basketbol maçlarında hakemlikte yaptı.

Annesi, 17 yaşındayken Asuman Krause ve ablasını alarak Türkiye'ye geldi. Annesi önce Ankara TED'e götürdü ama Krause'yi almadılar. İzmir Özel Türk Koleji'ne de önüne konan gazeteyi okuyamadığı için kabul edilmedi. Bodrum Lisesi'ne girdi. Böylece okula öncelik verdi ve eskisi kadar basketbol oynayamadı. Hakemlik yapmak istedi ama yaşı tutmuyordu. Liseden sonra teyzesiyle Ankara'da yaşamaya başladı. Burada Alman havayolu firması olan Aero Lloyd'ta çalışmaya başladı.

Güzellik yarışmasında Türkiye 2. si seçilen Asuman Krause, mankenlik ve sunuculuk yapmaya başladı. Ayrıca bazı dizi ve sinema filmlerinde de roller aldı.

Asuman Krause, Almanca, İngilizce, Fransızca ve Türkçe dahil 4 dil bilmektedir.

2005 yılında Yaz Sabahı adlı programda sunuculuk yapan Asuman Krause, aynı yıl Cem Başeskioğlu'nun Sen Ne Dilersen Dile adlı filminde Yıldız Kenter, Işın Karaca, Fikret Kuşkan, Zeynep Eronat, Ahmet Mümtaz Taylan, Begüm Birgören ve Anta Toros ile birlikte rol aldı. Filmde Melek karakterini canlandırdı.

2005'te Necmi Yapıcı'nin yönettiği ve aynı zamanda Feridun rolünü oynadığı Sonradan Görme adlı komedi dizisinde Metin Şentürk ile başrolü paylaşan Asuman Krause 2006'da ise Aynı Çatı Altında adlı dizide Vatan Şaşmaz ile başrolde oynadı.

Müzik çalışmaları da yapan Asuman Krause, 2006'da Çok Yalnızım ve 2008'de Kukla adlı 2 müzik albümü de çıkardı.

2009-2010 döneminde farklı ülkelerde de yayınlanmış olan engelli parkurlardan oluşan ve kazanana ödül verilen Wipe Out adlı yarışma programında sunuculuk yaptı.

Asuman Krause, No Savaş Yes Manken adlı tiyatro oyununun ardından Kandemir Konduk'un İyi Aile Çocuğu tiyatrosunda başrol alarak tiyatroda da başarılı oldu.

2009 yılında önce Star TV'de yayınlanan daha sonra ise Fox Tv'ye geçen Fear Factor Extreme adlı yarışma programında sunuculuk yaptı. 2011 yılında Acun Ilıcalı'nın Var Mısın Yok Musun? adlı yarışma programını sundu.

Asuman Krause'nin Bodrum Gündoğan'da kendi adını taşıyan bir site ve Türkbükü'nde de denize manzaralı bir gayrimenkulü vardır.

2015 yılında dünyada da birçok ülkede yayınlanan Big Brother isimli programın sunuculuğunu yaptı.

Filmografisi

2010 Mükemmel Çift
2008 Ece - Hilal
2006 Aynı Çatı Altında - Neşe
2005 Sonradan Görme - Zeynep
2005 Sen Ne Dilersen? - Melek
Asuman Krause Kimdir? Biyografisi Asuman Krause Kimdir? Biyografisi Biyografistan Asuman Krause Hayatı, Asuman Krause Biyografi, Asuman Krause Nereli ve Kaç Yaşında, Asuman Krause Hakkında Bilgi Asuman Krause , 1 Mart 1976 yılında Almanya'nın başkenti Berlin'de doğdu. Annesi Çerkez, Babası Alman kökenlidir. Küçük yaşta anne... 4.5 5

Hiç yorum yok: