Atilla Saral Kimdir? Biyografisi

Atilla Saral Kimdir Biyografi
Atilla Saral, 27 Mart 1963 yılında Ankara'da doğdu. Başkent Lisesi'nden mezun olan Saral, aslen Kayserili ve Çerkes kökenlidir. 1987 yılında mankenliğe başlayan Atilla Saral, Türkiye'nin ilk erkek mankenlerinden biri ve en uzun süre mankenlik yapan kişi oldu. Mankenlik ile birlikte birçok dizi ve sinema yapımında da roller aldı.

1987 yılında Serpil Çakmaklı ve Tolga Savacı'nın başrolü paylaştığı, Sevgiye Hasret filminde Ahmet rolü ile sinemaya adım atan Atilla Saral, uzun yıllar birçok yapımda roller aldı.

1988 yılında Yaşar Alptekin ve Özlem Savaş ile birlikte Salıncakta Üç Kişi adlı filmde rol alan Atilla Saral, Hakan rolünü oynadı.

İstanbul'un kalabalığından kaçarak Çanakkale'nin Assos ilçesine yerleşerek burada satın aldığı arazide, Salash Beach Restaurant adlı bir işletme kurdu. Birçok ünlü tarafından da ziyaret edilen işletme Assos'un gözde mekanlarından biri oldu.

Atilla Saral, 2009 yılından bu yana ünlü oyuncu İnci Türkay ile birliktedir.

2014 yılında Kanal D'de yayınlanan Zeytin Tepesi dizisinde Emin Karatay karakterini canlandırdı.

2017 yılında Rüya adlı dizide Cihan karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2017 Rüya - Cihan
2014-2015 Kiraz Mevsimi - Mehmet Karaylı
2014 Kaçış 1950
2014 Zeytin Tepesi - Emin Karatay
2011 Kaledeki Yalnızlık
2010 Hanımeli Sokağı
2009 Son Bahar - Erdal
2009 Ayrılık - Odalov
2009 Renklerde Kaybolan Hayat - Fikret Adil
2008 Son Cellat - Savcı Yusuf
2005 2 Süper Film Birden - Osman Bey
2005-2006 Şöhret - Tuğra
2003 Gelin - Bedrettin
1997 Böyle mi Olacaktı - Murat Akman
1995 Gizli Aşk - Faruk
1995 Aşk ve Gurur - Orhan
1993 Hayatın İçinden - Kemal
1993 Geceler - Tarık
1992 İki Kız Kardeş - Serdar
1991 Ahmet Hamdi Bey Ailesi
1991 Düşler
1991 Karanlığın Sonu
1990 Hanımın Çiftliği - Kemal
1990 Kalbe Düşen Nur - İbrahim Bin Havvas Hz.
1989 Buzdan Mutluluk
1989 Manken
1989 El Kızı
1989 İstiyorum
1989 Vahşi Ve Güzel
1989 Yağmur Altındaki Kedi
1988 Kumar - Ekrem
1988 Salıncakta Üç Kişi - Hakan
1987 Sevgiye Hasret - Ahmet