Biyografi Ara

Derya Taşbaşı Kimdir? Biyografisi

 

Derya Taşbaşı
Derya Taşbaşı, 24 Mayıs 1985 yılında Almanya’nın Möchnegladbach şehrinde doğdu. İlköğretim ve liseyi Köln'de tamamlayan Derya Taşbaşı, bir AB projesi üzerine 2004'te İstanbul'a geldi, projeden sonra Türkiye'de kalmaya karar vedi.

İstanbul Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümüne girerek bu alanda bir takım yarışmalara katıldı ve ödüller kazandı. Ayrıca bir dönem Milano Domus Akademi'de burslu olarak eğitim aldı.

Okuldan sonra oyunculuk ve sunuculuk yapmaya başlayarak birçok dizide oyunculuk ve birçok programda sunuculuk yaptı. İlk olarak Hamdi Alkan'ın Arka Sıradakiler dizisinde Yasemin karakteri ile tanıdığımız daha sonra TRT Spor kanalında Haydi Spor'a adlı programı sunmaya başladı.

TRT'den sonra Kanal 7'de Uçan Halı adlı programda sunuculuk yapan Derya Taşbaşı, dünyanın birçok ülkesine seyahat ederek çeşitli kültürleri tanımamıza yardımcı oldu. Daha sonra ise tekrar TRT'ye dönen Derya Taşbaşı, TRT Avaz'da Türk Dansları adlı programı sundu.

2012 yılında Haram dizisinde Zührem Hatun'u canlandıran Derya Taşbaşı, 2014 yılında Ötesiz İnsanlar dizisinde Yaprak'ı oynadı.

Derya Taşbaşı, 2014 yılında yönetmen Selim Bayraktar ile evlendi. 2016 yılında boşandı.

2015-2016 yılları arasında yayınlanan Her Yer Türkiye adlı programda yine birçok ülkeye seyahat ederek izleyiciye bu ülkeler ile ilgili bilgiler aktardı. Son olarak Show Dünyası adlı programı sunan Derya Taşbaşı, oyunculuk ve sunuculuk çalışmalarına devam ediyor.

Filmografisi

2016 Organi Aşk Hikayeri
2014 Ötesiz İnsanlar - Yaprak
2012 Harem - Zührem Hatun
2011 Kolej Günlüğü - Selin
2010 Kanıt
2009 Recep İvedik 2
2008-2010 Arka Sıradakiler - Yasemin
Derya Taşbaşı Kimdir? Biyografisi Derya Taşbaşı Kimdir? Biyografisi Biyografistan Derya Taşbaşı Hayatı,Derya Taşbaşı Biyografi,Derya Taşbaşı Nereli ve Kaç Yaşında,Derya Taşbaşı Hakkında Bilgi Derya Taşbaşı , 24 Mayıs 1985 yılında Almanya’nın Möchnegladbach şehrinde doğdu. İlköğretim ve liseyi Köln'de tamamlayan Derya Taşbaşı... 4.5 5

Hiç yorum yok: