Biyografi Ara

Engin İnal Kimdir? Biyografisi

 

Engin İnal
Engin İnal, 1942 yılında İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde Fransız Edebiyatı ve Mukayeseli Roman Dilleri Filolojisi bölümünü bitiren Engin İnal, bir süre öğretmenlik ve öğretim görevliliği yaptı.

Engin İnal, ilk olarak Galatasaray Lisesi'nde Fransızca Öğretmenliği yaptı. Daha sonra Yabancı Diller Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi ve Marmara Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı'nda Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Fransızca çeviriler de yapan Engin İnal, 50 civarında kitap ve ansiklopedi çevirisi yapmıştır.

1960'lı yıllarda sinema oyunculuğu da yapan Engin İnal, yüzlerce filmde rol aldı. Ayrıca 5 film ve bir de dizinin senaryosunu yazdı.

1985 yılında Türkan Şoray ve Cihan Ünal ile birlikte oynadığı Bir Kadın Bir Hayat adlı filmde canlandırdığı Orhan karakteri ile 22. Antalya Film Şenliği kapsamında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Son olarak senaryosunu yazdığı Umutların Ötesi adlı dizide Perihan Savaş ve Reha Yeprem ile birlikte kendisi de oynadı.

Engin İnal, 20 Haziran 2004 tarihinde kanser nedeniyle yaşamını yitirdi.
Engin İnal Kimdir? Biyografisi Engin İnal Kimdir? Biyografisi Biyografistan Engin İnal Hayatı, Engin İnal Biyografi, Engin İnal Nereli ve Hakkında Bilgi Engin İnal , 1942 yılında İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde Fran... 4.5 5

Hiç yorum yok: