Mert Öcal Kimdir? Biyografisi

Mert Öcal Kimdir Biyografi
Mert Öcal, 29 Eylül 1982 yılında İstanbul'da doğdu. 2004 yılında Best Model of Turkey ve Best Model of The World yarışmalarında 1. olan Mert Öcal, Türkiye'de ve yurt dışında bir süre modellik yaptıktan sonra oyunculuk alanında kariyerine devam etmektedir.

2005 yılında Hülya Koçyiğit, Ediz Hun ve Göksel Arsoy'un oynadığı Asla Unutma dizisinde oynadığı Mert karakteri ile dizi oyunculuğuna adım atan Mert Öcal, 2007 yılında Azra Akın, Baran Ayhan, Zeki Alasya ve Tarık Papuççuoğlu ile oynadığı Oyun Bitti dizisinde Murat rolünü oynadı.

Mert Öcal,2008 yılında Görgüsüzler adlı komedi dizisinde Melek Baykal, Çağla Şikel ve Zeki Alasya ile birlikte rol aldı. Dizide Yılmaz karakterini canlandırdı.

2013-2015 döneminde Gamze Özçelik ile aşk yaşayan Mert Öcal, 2015 yılında Türkan Şoray ve Cihan Ünal'ın kızı Yağmur Ünal ile aşk yaşamaya başladı ancak evlenecekleri düşünülürken 2017 yılında sürpriz bir şekilde ayrıldılar.

21 Ekim 2016'da vizyona giren Defne'nin Bir Mevsimi adlı sinema filminde Hande Subaşı ve Gökhan Alkan ile başrolü paylaştı.

Mert Öcal, 2017 yılında Savaşçı adlı dizide Baran rolünü oynadı.

Filmografisi

2017 Savaşçı - Baran
2016 Defne'nin Bir Mevsimi - İnayet
2015 Aşk Yeniden - Ertan
2013 Bizim Okul - Murat
2012 Mahmut İle Meryem
2011 Takkeci Baba Rüya Peşinde - Vehbi
2011 Kız Annesi - Yalçın
2008 Görgüsüzler - Yılmaz
2007 Oyun Bitti - Murat
2006 Rüyalarda Buluşuruz - Murat
2005 Nehir
2005 Asla Unutma - Mert