Oya Başar Kimdir? Biyografisi

Oya Başar Kimdir Biyografi
Oya Başar, 11 Şubat 1956 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrolarında 8 yaşında oyunculuk eğitimi başlayan Oya Başar, sonraki yıllarda Devekuşu Kabare ve Ali Poyrazoğlu Tiyatrolarında çalıştı.

1974 yılında Ali Poyrazoğlu, Alpay İzer ve Aysun Güven ile birlikte Sokak Şarkıcıları dizisinde Nebahat rolünü oynadı. 

Oya Başar, 1985 yılında Levent Kırca ile evlendikten sonra, Levent Kırca - Oya Başar Tiyatrosunu kurdular. 1986 yılında yine Levent Kırca ile birlikte yaptıkları Olacak O Kadar adlı kısa skeçlerin birleşiminden oluşan tv programında 2005 yılına kadar rol aldı.

2000 yılında Levent Kırca ile boşanan Oya Başar, 2001 yılında tekrar evlendi ancak 2005 yılında boşandı. Boşandıktan bir süre sonra Ali Karagöz ile birliktelik yaşayan Oya Başar, 4 yıl süren ilişkisini 2013 yılında sonlandırdı.

2001 yılında Levent Kırca'nın yönettiği Son filminin yapımcılığını üstlenen Oya Başar, Necla Fidan karakterini de canlandırdı. 2002 yılında da yine Levent Kırca'nın yönettiği Şeytan Bunun Neresinde filminin yapımcılığını üstlendi.

2008-2010 arasında Benim Annem Bir Melek adlı komedi dizisinde başrolde oynayan Oya Başar, Tarık Ünlüoğlu, Ali Sunal, Dolunay Soysert, Şehsuvar Aktaş, Ayçin İnci ve Bala Atabek ile birlikte rol aldı.

2011-2013 döneminde yayınlanan Alemin Kralı adlı sit-com tarzı komedi dizisinde Şafak Sezer, Zeynep Gülmez, Evrim Akın, Metin Yıldız, Ececan Gümeci, Hamdi Kahraman ve Elvin Levinler ile rol alan Oya Başar, evin dominant kaynanası Asalet Mermercin karakterini canlandırdı.

26 Aralık 2014 tarihinde vizyona giren Yusuf Yusuf adlı filmde Ali Sunal, Burak Satıbol ile birlikte rol alan Oya Başar, Kadriye'yi oynadı.

Oya Başar, 2014-2017 döneminde yayınlanan O Hayat Benim dizisinde Ezgi Asaroğlu, Ceren Moray, Keremcem, Sinan Albayrak, Zerrin Sümer ve Ahu Sungur ile rol aldı.

Filmografisi

2016 El Değmemiş Aşk
2014 Yusuf ve Yusuf - Kadriye
2014-2017 O Hayat Benim - Sultan Erdemli
2014 Roman Havası - Zarife
2011-2013 Alemin Kıralı - Asalet
2008-2010 Benim Annem Bir Melek - Neriman Turuncu
2006 Sev Kardeşim - Meryem
2004 Kendini Bırak Gitsin
2002 Ah Yaşamak Var Ya! - Hatun
2002 Şeytan Bunun Neresinde - Yapımcı
2001 Son - Necla Fidan - Yapımcı
1986-2005 Olacak O Kadar - Nebalet
1982 Gözüm Gibi Sevdim - Ayşe
1982 Berduşlar - Nesrin
1978 Çilekeş - Suna
1977 Vahşi Sevgili - Fadime'nin Kardeşi
1977 Sen Ve Ben
1977 Ne Zaman Geleceksin
1977 Kördüğüm - Emine
1976 Zühtü - Döndü
1976 Mahallede Şenlik Var
1976 Lüküs Hayat - Hizmetçi
1976 Kaybolan Saadet - Sevim
1976 Bulunmaz Uşak
1976 Bitmeyen Şarkı - Nebahat
1976 Analar Ölmez - Öğretmen
1975 Canavar Cafer - Gazete Çalışanı
1974 Sokak Şarkıcıları - Nebahat
1966 Oduncunun Çocukları