Pelinsu Pir Kimdir? Biyografisi

Pelinsu Pir Kimdir Biyografi
Pelinsu Pir 26 Eylül 1971 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Ali Poyrazoğlu Tiyatrosunda oyunculuk eğitimleri alan Pelinsu Pir, 1987 yılında yine burada oyunculuğa başladı. Ayrıca, Türkiye’nin ilk kadın Stand - Up sanatçısı oldu.

Pelinsu Pir, TRT'de yayınlanan Kim Bunlar'da Ali Poyrazoğlu, Peker Açıkalın, Nilüfer Açıkalın, Levent Tülek ve Levent Kazak ile rol alarak ilk kez ekran karşısına çıktı.

2010-2011 döneminde Erdal Beşikçioğlu'nun başrolde oynadığı Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi adlı dizide Behzat'ın dostu Gönül rolünü oynadı.

Pelinsu Pir, 11 Mayıs 2015 tarihinde uzun yıllardır birlikte olduğu Levent Tülek ile evlendi.

Pelinsu Pir, 2017 yılında yayınlanmaya başlayan Özcan Deniz, Aslı Enver, İpek Bilgin, Dilara Aksüyek, Salih Bademci ve Fırat Tanış ile beraber rol aldığı, İstanbullu Gelin dizisinde Nurgül karakterini canlandırıyor.

Filmografisi

2017 İstanbullu Gelin - Nurgül
2010-2011 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi - Gönül
2006 Kızlar Yurdu - Süreyya
2005 Savcının Karısı - Leman
2005 Nizam - Fatoş
2003 Beybaba / Koltuk
2003 Sultan Makamı - Işıl
2000 Parça Pinçik

2000 Melek Karım - Raziye
2000 Cümbüşiye
1992 Belkıs Hanım'ın Konağı
1991 Şen Dullar
1990 Kim Bunlar