Seda Akman Kimdir? Biyografisi

Seda Akman Kimdir Biyografi
Seda Akman, 13 Ocak 1978 yılında Kütahya'da doğdu. 1997 yılında Bilkent Üniversitesinde Oyunculuk ve Diksiyon üzerine dersler alan Seda Akman, Kanal 6'da yayınlanan Jetset adlı programda sunuculuk yaptı.

1998 yılında katıldığı, Miss Palmolive Güzellik yarışmasında Buket Saygı, Asuman Krause, Sinem Öztufan ve Şenay Akay ile birlikte Türkiye Güzeli seçildi. Yarışmada 5. güzel olarak seçilen Seda Akma, 1 yıllık kontrat ve para ödülü kazandı. Aynı yıl yapılan ve 23 ülkeden yarışmacıların katıldığı Miss Intercontinental güzellik yarışmasında 4. olan Seda Akman, 1999 yılında yapılan Best Model of Turkey yarışmasında Best Fotomodel seçildi.

2000-2004 yılları arasında Number One ve Dream TV'de sunuculuk yaptıktan sonra oyunculuğa başladı. İlk olarak 2004 yılında Yazı Tura filminde Nazan rolünü oynayan Seda Akman, 2005 yılında senaryosunu Teoman'ın yazdığı Balans ve Manevra adlı filmde Zeynep karakterini canlandırdı.

2005-2007 döneminde yayınlanan senaryosunu Sermiyan Midyat'ın yazdığı, Emret Komutanım adlı komedi dizisinde Deniz Yüzbaşı'yı oynayan Seda Akman, 2006 yılında çekilen Emret Komutanım Şah Mat adlı sinema filminde de Sarp Levendoğlu ve Mehmet Ali Erbil ile rol aldı.

2012 yılında Eve Düşen Yıldırım dizisinde Murat Han, Gizem Karaca ve Mehmetcan Mincinozlu ile rol alan Seda Akman, Şayeste karakterini canlandırdı.

Seda Akman, 2013 yılında Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet dönemini konu alan Fatih adlı tarihi dizide Gülbahar Hatun'u canlandırdı.

2016-2017 döneminde Kerem Bürsin, Leyla Lydia Tuğutlu, Gürkan Uygun ve Burak Tamdoğan ile birlikte Bu Şehir Arkandan Gelecek adlı dizide rol aldı.

2017 yılında Kalp Atışı adlı dizide 12. bölümde katılan Seda Akman, Dr. Esra rolünü oynadı.

Filmografisi

2017 Kalp Atışı - Esra
2017 Arada
2016 Bu Şehir Arkandan Gelecek - Belgin
2015 Sen Benimsin - Şefika
2015 O Aşk Benim
2015 Gecenin Kraliçesi - Hüma
2015 Acil Servis - Yeşim
2013 Fatih - Gülbahar Hatun
2013 Tozlu Yollar - Pınar
2013 Böyle Bitmesin - Feraye
2012 Eve Düşen Yıldırım - Şayeste
2011 Karakol : Herkes Adalet İster - Ayşe
2010 Mükemmel Çift - Jülide
2010 Arka Sokaklar
2010 Behzat Ç. - Mülkiye Müfettişi

2010-2011 Küçük Sırlar - Müge
2007-2008 Annem - Ayşe Altay
2006 Emret Komutanım Şah Mat - Yüzbaşı Deniz
2005-2007 Emret Komutanım - Yüzbaşı Deniz
2005 Aşk Yolu - Feraye
2005 Kanlı Düğün - Leyla

2005 Balans ve Manevra - Zeynep
2004 Yazı Tura - Nazan
2003 Ölümsüz Aşk - Şenay
2003 Mühürlü Güller - Yönetmen Yardımcısı