Tolga Güleç Kimdir? Biyografisi

Tolga Güleç Kimdir Biyografi
Tolga Güleç, 20 Eylül 1981 yılında Hatay'ın İskenderun ilçesinde doğdu. Çukurova Üniversitesi İşletme bölümünü yarıda bırakarak oyunculuk alanında kariyer hedefleyen Tolga Güleç, Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Tiyatro ve Oyunculuk bölümüne girerek buradan mezun oldu.

2006-2008 döneminde yayınlanan Cansel Elçin, Beren Saat ve Okan Yalabık'ın başrollerde oynadığı, Hatırla Sevgili adlı dizide 12 Eylül'den sonra idam edilen ilk öğrenci Necdet Adalı karakterini canlandırdı.

2012 yılında Zor Yılların Kayıp Çocukları filminde Pelin Batu ile birlikte rol aldı.

2 Ağustos 2013 tarihinde oyuncu Yeliz Şar ile evlenen Tolga Güleç, 8 Aralık 2017 tarihinde boşandı.

Tolga Güleç, 2015 yılında Cesur rolünü oynadığı, Son Çıkış dizisinde Furkan Palalı, Hakan Vanlı, Sultan Ulutaş, Dolunay Soysert, Yüksel Ünal ve Deniz Barut ile birlikte rol aldı.

2017 yılında yayınlanmaya başlayan Fazilet Hanım ve Kızları adlı dizide Nazan Kesal, Deniz Baysal, Çağlar Ertuğrul, Mahir Günşiray, Gülşen Tuncer, Alp Navruz, Türkan Kılıç ve Hazal Türesan ile birlikte rol alan Tolga Güleç, Gökhan Egemen rolünü oynuyor.

Filmografisi

2017 Fazilet Hanım ve Kızları - Gökhan Egemen
2015 Son Çıkış - Cesur
2015 Poyraz Karayel - Neşet
2014 Hayat Ağacı - Kenan Yener
2013 Sürgün İnek - Hazim
2013 Eksik Sayfalar
2013 Adını Kalbime Yazdım - Halil
2012 Zor Yılların Kayıp Çocukları - Onur
2010-2011 Öyle Bir Geçer Zaman ki - Ahmet
2008 Gece Gündüz - Ahmet
2008 Cin Geçidi - Murat
2006 Hatırla Sevgili - Necdet Adalı
2005 Misi - Genç Ege Aydan
2005 Kırık Kanatlar - Coustas
2004-2007 Büyük Buluşma - Tuncay