Biyografi Ara

Ahmet Çakar Kimdir? Biyografi

 

Ahmet Çakar
Ahmet Çakar, 4 Mayıs 1962 yılında Çankırı'da doğdu. 1980 yılında İstanbul Erkek Lisesi'ni bitirdikten sonra babasının mesleğini devam ettirmek için İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra doktor olarak göreve başladı.

Ahmet Çakar, hakemlik kariyeri boyunca 100'ün üzerinde uluslararası maç ve derbi karşılaşması yönetti. Avrupa Şampiyonası'nda üst düzey maç yönetmiş iki Türk hakeminden biridir. Ayrıca Şampiyonlar Liginde görev yapan 3 Türk hakeminden birisidir. Diğerleri Oğuz Sarvan ve Cüneyt Çakır.

Ahmet Çakar, 1997'de hakemlik kariyerini noktaladıktan sonra, gazete köşe yazarlığı ile radyo ve TV'de yorumculuk yapmıştır.

Uzun süre Telegol programında yorumculuk yapan Ahmet Çakar, 25 Şubat 2004 tarihinde Mecidiyeköy'de Profilo Alışveriş Merkezi'nin arkasında bulunan hekimlik yaptığı sağlık ocağından çıkarken, vücuduna isabet eden beş kurşunla vurulmuştur. Vurulma sebebi ve vuran kişiler belirlenememiştir fakat spor programlarında yaptığı yorumlardan kaynaklandığı sanılmaktadır. Taburcu olduktan sonra spor yorumculuğuna tekrar dönmüştür.

Ahmet Çakar, Sabah gazetesinde spor yazarlığı yapmaktadır. Kanaltürk televizonunda yayınlanan Telegol programında futbol yorumculuğu, ATV'de yayınlanan Ahmet Çakar'la Zor Karar yarışmasında da sunuculuk yapmıştır. Daha önce ise FOX'ta yayınlanan Ahmet Çakar'la Şansa Bak adlı yarışma programını sundu.

Ahmet Çakar, şuanda Beyaz Tv'de yayınlanan Beyaz Futbol programını sunmaktadır.

Filmografisi

2016 Adam mısın?
2012 Doku
2009 No Ofsayt
2009 Kanalizasyon
Ahmet Çakar Kimdir? Biyografi Ahmet Çakar Kimdir? Biyografi Biyografistan Ahmet Çakar Hayatı, Ahmet Çakar Biyografi, Ahmet Çakar Nereli ve Kaç Yaşında, Ahmet Çakar Hakkında bilgi Ahmet Çakar , 4 Mayıs 1962 yılında Çankırı'da doğdu. 1980 yılında İstanbul Erkek Lisesi'ni bitirdikten sonra babasının mesleğini d... 4.5 5

Hiç yorum yok: