Biyografi Ara

Ahmet Tarık Tekçe Kimdir? Biyografisi

 

Ahmet Tarık Tekçe
Ahmet Tarık Tekçe, 15 Aralık 1920 yılında İstanbul'da doğdu. Galatasaray lisesi mezunu olan Ahmet Tarık Tekçe, Denizyolları'nın Camialtı Atölyesi'nde ve Haliç Feneri Nüfus Memurluğu'nda çalışmış, adı sonradan Pandispanya olan Adalar-Paravan adlı bir mizah gazetesi çıkarmıştır.

Tiyatro sanatçısı Nezihe Becerikli ile evlenip ayrılan Ahmet Tarık Tekçe, 1952'de bir parti başkanı aleyhine yazdığı yazı nedeniyle yaklaşık bir yıl hapis yatan Tekçe, 1948 yılında sinemaya başlayan Ahmet Tarık Tekçe, döneminin en başarılı yardımcı erkek oyuncularındandı.

Ayrıca birçok filmde de başrol oynadı. 1948-1964 yılları arasında, 300 kadar filmde rol aldı. Ahmet Tarık Tekçe; Ayhan Işık, Belgin Doruk, Kenan Pars, Filiz Akın, Sadri Alışık, Muhterem Nur, Adnan Şenses, Çolpan İlhan, Fatma Girik gibi birçok oyuncuyla birlikte rol aldı.

Ahmet Tarık Tekçe, 4 Ekim 1964 tarihinde en korktuğu şekilde; bir trafik kazasıyla yaşamını yitirdi. Sanatçı, Aziz Nesin'in bir kitabına konu oldu.

Ahmet Tarık Tekçe Kimdir? Biyografisi Ahmet Tarık Tekçe Kimdir? Biyografisi Biyografistan Ahmet Tarık Tekçe Hayatı, Ahmet Tarık Tekçe Biyografi, Ahmet Tarık Tekçe Hakkında Bilgi... Ahmet Tarık Tekçe , 15 Aralık 1920 yılında İstanbul'da doğdu. Galatasaray lisesi mezunu olan Ahmet Tarık Tekçe, Denizyolları'nın C... 4.5 5

Hiç yorum yok: