Biyografi Ara

Aynur Aydın Kimdir? Biyografisi

 

Aynur Aydın
Aynur Aydın, 14 Aralık 1987 yılında Almanya / Münih'te doğdu. Aynur Aydın,  0 yaşlarında şarkı söylemeye başladı ve ilk tecrübelerini çocuk ve gençlik tiyatro sahnelerinde topladı. Yeteneğini geliştirme çabasıyla 18 yaşında ilk sahne şovlarını vermeye başladı. En büyük tutkusunun müzik olduğunu fark ettikten sonra, bütün enerjisiyle kendisini müziğe verdi.

Aynur Aydın, 2000 yılında Sürpriz adlı bir gruba katıldı ve ilk albümlerini İstanbul'da kaydettiler. Bu sayede, uluslararası sahnelere de çıkmaya başladılar. Başarıyla geçen birkaç yıldan sonra Aynur gruptan ayrıldı ve kariyerine solo devam etmeye karar verdi. 2009 yılında albüm hazırlıkları için kolları sıvadı. Genç sanatçı özgüveni ve sesinin kalitesiyle hareket ederek iki yıllık yorucu çalışmalar gerçekleştirdi. Aynur Aydın'ın ilk solo albümü için çalışmış olduğu dünyaca ünlü müzik adamları aynı zamanda; Britney Spears, Celine Dion, Lady Gaga, Rihanna, Anna Vissi ve Jennifer Lopez gibi dünyaca ünlü müzisyenlerin ekipleriyle çalıştı. Albüm kayıtları ise dünyanın en büyük stüdyosu olarak bilinen Cosmos Studio'da gerçekleştirildi.

Müzik ile dansı birleştiren ve kendini bu yönde iyi yetiştiren Aynur Aydın ilk aşamada 13 İngilizce şarkı hazırladı. Daha sonra bu şarkılar, Türkçe versiyonları ile 12 Çeşit La La - 12 Ways to La La albümünde birleştirildi.Toni Nilsson, Moh Denebi, Darin Zanyar ve aranjör olarak da Henrik Janson ile çalıştı.Türkçe sözlerde ise Aşkın Tuna, Fettah Can, Günay Çoban,Süleyman Yüksel, Nihan Özen'in ve sanatçının kendisinin de sözleri albümde yer alıyor. İlk klip şarkısını "Yenildim Daima" ve aynı şarkının İngilizce versiyonu olan "DNA" ya çekti. Klip çekimleri Stockholm'de ünlü yönetmen Robinovich yönetmenliğinde gerçekleştirildi.İkinci klibini "Measure Up" isimli şarkıya Türkçe versiyonu "Yanı Başıma" için çekti.Daha sonra Erdem Kınay'ın projesinde yer alıp "İşporta" isimli şarkıyı söyledi ve 2012 Haziran ayında bu şarkıya Şenol Korkmaz yönetmenliğinde Belçika'da klip çekti.

Albümleri

12 Çeşit La La - 12 Ways to La La (2011)
Aynur Aydın Kimdir? Biyografisi Aynur Aydın Kimdir? Biyografisi Biyografistan Aynur Aydın , 14 Aralık 1987 yılında Almanya / Münih'te doğdu. Aynur Aydın,  0 yaşlarında şarkı söylemeye başladı ve ilk tecrübelerini... 4.5 5

Hiç yorum yok: