Biyografi Ara

Bülent Arabacıoğlu Kimdir? Biyografi

 

Bülent Arabacıoğlu
Bülent Arabacıoğlu, 11 Ağustos, 1950 yılında Eskişehir'de doğdu. En Kahraman Rıdvan ve Tipitip karakterlerinin babasıdır. İlk karikatürü 1971’de Papağan dergisinde yayınlanmıştır. Çarşaf, Laklak, Gırgır, Hıbır, Hbr Maymun, Dinozor, Hürriyet, Milliyet, gibi dergi ve gazetelerde karikatürleri yayınlanmıştır.

Kalabalık sayfa olarak da bilinen panoramik ve tematik tam sayfa karikatürlerinin ilk örnekleri Bülent Arabacıoğlu tarafından, Gırgır dergisinde yayınlanmıştır. İlerleyen yıllarda bu türün örneklerini diğer dergilerde ve özel çalışmalarla yayınlamıştır.

Hatta bu panaromik çalışmaları reklam sektöründen de ilgi görmüş ve bazı özel firmalarca takvim, afiş gibi mataryeller de kullanılmıştır. Hayvanlar alemini anlatan bir çalışması zamanın Tatilya Eğlence Merkezi'nde 40 metre çevresi bir yüzeye de uygulanmıştır.

Bülent Arabacıoğlu'nun çizgi roman ve karikatür eserlerinin yanı sıra çizgi film çalışmaları da olmuştur. Kent Gıda'ya yarattığı Tipitip karakteri için, Türkiye'de animasyon sektörünün henüz bulunmadığı ve teknik imkanların çok kısıtlı olduğu 1970'li yıllarda, ortağı Ateş Benice ve eşi Türkan Arabacıoğlu'nun yardımıyla hazırladıkları birer dakikalık bölümlerden oluşan çizgi dizi TRT'de yayınlanmıştır. Teknik eksikliklerin bu tür çalışmaları neredeyse imkansız kıldığı bu dönemde birer dakikalık çizgi filmleri haftalık periyodlar ile yayınlamak bu sektör için büyük bir başarı olarak kabul edilmekteydi. Tipitip'in çizgi animasyonlarında seslendirmesinde Şener Şen gerçekleştirmişti.

Bülent Arabacıoğlu, yıllarca Gırgır dergisinde istikrarlı bir şekilde özgün senaryolarıyla ve özenli çizgileriyle var olmuştur.

Kendisini 'evli, bir çocuklu, altı kedili ve by-pass ameliyatlı diye tanıtan Bülent Arabacıoğlu, Artpoint reklam ajansında çalışmaktadır.

Bülent Arabacıoğlu Kitapları

2010 En kahraman Rıdvan - PİSLİK
2011 En Kahraman Rıdvan - ROBOTLAR
2011 En Kahraman Rıdvan - BANKER
2012 En Kahraman Rıdvan - HONG KONG'DA
Bülent Arabacıoğlu Kimdir? Biyografi Bülent Arabacıoğlu Kimdir? Biyografi Biyografistan Bülent Arabacıoğlu Hayatı, Bülent Arabacıoğlu Biyografi, Bülent Arabacıoğlu Kitapları ve hakkında bilgi Bülent Arabacıoğlu , 11 Ağustos, 1950 yılında Eskişehir'de doğdu. En Kahraman Rıdvan ve Tipitip karakterlerinin babasıdır. İlk karikat... 4.5 5

Hiç yorum yok: