Biyografi Ara

Cemal Safi Kimdir? Biyografi

 

Cemal Safi
Cemal Safi, 1938 yılında Samsun'da doğdu. Sakarya İlkokulu'ndan sonra, Samsun Sanat Okulunda öğrenim gören Cemal Safi'nin ilk şiirlerini Orhan Gencebay besteledi. 1990 yılında, Rüyalarım Olmasa, 1991 yılında, Vurgun adlı bestelerin güftekarı olarak iki yıl art arda yılın şairi seçildi.

1990 yılında müzikli bir şiir kasedi çıkardı. 1993 yılına kadar yazdığı şiirleri, Vurgun adlı ilk kitabında yayınladı. İkinci şiir kitabı ise Sende Kalmış'tır.

Cemal Safi'nin bugüne kadar 40 tanesi Orhan Gencebay tarafından olmak üzere, 150 civarında şiiri bestelendi. Türk Dil Kurumu tarafından Türkçeyi en etkin ve güzel kullanan şair olarak ödüllendirildi. Eminescu madalyası başta olmak üzere defalarca Hürriyet'in Altın Kelebek, Milliyet'in Yılın En Sevilen Şarkıları birincilik ödülleri ile TRT'nin Yılın Şair'i gibi sayısız ödüle layık görüldü. Şiirleri İtalyanca, Rumence ve Arnavutça'ya çevrildi.

Cemal Safi, yaz aylarını geçirmekte olduğu Akçay’da her yıl Akçay Şairler ve Bestekârrlar Festivali'ni organize etmektedir. Tek Hece - Aşk şiirleri ile tanınmaktadır.

Cemal Safi, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Cemal Safi Kimdir? Biyografi Cemal Safi Kimdir? Biyografi Biyografistan Cemal Safi Hayatı, Cemal Safi Biyografi, Cemal Safi Eserleri ve hakkında bilgi Cemal Safi , 1938 yılında Samsun'da doğdu. Sakarya İlkokulu'ndan sonra, Samsun Sanat Okulunda öğrenim gören Cemal Safi'nin ilk... 4.5 5

Hiç yorum yok: