Biyografi Ara

Erhan Afyoncu Kimdir? Biyografi

 

Erhan Afyoncu
Erhan Afyoncu, 1967 yılında Tokat'ta doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Tokat'ta tamamladı. Gazi Osman Paşa Lisesini tamamladıktan sonra 1981 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümü'ne başladı.

1984 yılında mezun olup bir yıl sonra aynı bölümde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Yüksek lisansını "Necati Efendi Tarih-i Kırım (Rusya Sefaratnamesi)" tezi ile yapıp, 1997 yılında "Osmanlı Devlet Teşkilatında Defterhâne-i Âmire (XVI-XVIII. Yüzyıllar)" tezi ile doktorasını tamamladı. 2000 yılında yardımcı doçentliğe, 2008 yılında ise doçentliğe yükseldi.

Erhan Afyoncu, 2001 yılında Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümüne geçiş yaptı. 2010 yılında Marmara Üniversitesi-Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü başkan yardımcısı oldu.

Erhan Afyoncu, 2007 yılında 24 televizyonunda Geçmiş Zaman Olur Ki adlı haftalık bir tarih programına katılmaktaydı. Habertürk televizyonunda Murat Bardakçı ve Pelin Batu ile birlikte Tarihin Arka Odası adlı bir tarih programı yaptı. Ayrıca ilk sayısı 30 Mayıs 2010'da çıkan ancak 22 Mayıs 2011'de yayın hayatı son bulan Murat Bardakçı ile Haberturk Tarih' dergisinde de pazar günleri yazdı. Ayrıca derginin akademik koordinasyonu görevini üstlenmişti. 2011 yılında Show TV'de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl adlı dizinin ilk sezonunda tarih danışmanlığını yapan Erhan Afyoncu, dizinin ikinci sezonunda tarih danışmanlığını bıraktı.

Erhan Afyoncu, Bugün gazetesinde Çarşamba ve Pazar günleri köşe yazıları yazmaktadır.

Erhan Afyoncu, 11 Nisan 2012 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine getirilmiştir. Evli ve iki erkek çocuk babasıdır

Erhan Afyoncu Kitapları

Das Osmanische Reich: Unverhüllt
Kıbrıs Meselesi, Tarih Ve Tabiat Vakfı Yayınları (TATAV) - Ali Ahmetbeyoğlu, Erhan Afyoncu.
Ermeni Meselesi Üzerine Araştırmalar, Tarih Ve Tabiat Vakfı Yayınları (TATAV) .
Osmanlı'nın Hayaleti
Ottoman Empire Unveiled
Sorularla Osmanlı İmparatorluğu,
Sorularla Osmanlı İmparatorluğu, 6 Cilt
Osmanlı Tarihi Araştırma Rehberi
Diaspora'da Ermeni Kimliği Paris ve Halep Örnekleri
Ermeni Meselesi Üzerine Araştırmalar
Fatih ve Fetih Albümü
Tanzimat Öncesi Osmanlı Tarihi Araştırma Rehberi
XVII. ve XVIII. yüzyıllarda Danişmendli Türkmenleri
Özü'den Tuna'ya Kazaklar - 1
Osmanlı İmparatorluğu'nda Askeri İsyanlar ve Darbeler, Erhan Afyoncu-Uğur Demir-Ahmet 
Önal
Truvanın İntikamı
Yavuz’un Küpesi
Muhteşem Süleyman
Fransa'ya Osmanlı Tokadı
Kanuni ve Şehzade Mustafa
Venedik Elçilerinin Raporlarına Göre Kanuni ve Pargalı İbrahim Paşa
Sahte Mesih (Osmanlı Belgeleri Işığında Dönmeliğin Kurucusu Sabatay Sevi ve Yahudiler), İstanbul
Erhan Afyoncu Kimdir? Biyografi Erhan Afyoncu Kimdir? Biyografi Biyografistan Erhan Afyoncu Hayatı, Erhan Afyoncu Biyografi, Erhan Afyoncu Kitapları ve hakkında bilgi Erhan Afyoncu , 1967 yılında Tokat'ta doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Tokat'ta tamamladı. Gazi Osman Paşa Lisesini tamamladıktan sonr... 4.5 5

Hiç yorum yok: