Biyografi Ara

Hande Yener Kimdir? Biyografisi

 

Hande Yener
Hande Yener (Makbule Hande Özyener), 12 Ocak 1973 yılında İstanbul'un Kadıköy ilçesinin Bahariye semtinde doğdu. Şarkıcı olma isteğinin çocukluk yıllarında başladığını belirten Hande Yener, ortaokulu tamamladıktan sonra konservatuvar eğitimi almak istedi fakat ailesinin buna izin vermemesi nedeniyle Erenköy Kız Lisesi'ne başladı.

Bu liseyi ikinci sınıfta bıraktı, on yedi yaşında Uğur Kulaçoğlu ile evlendi. 1991'de, Çağın Kulaçoğlu adında bir oğlu oldu; birkaç yıl sonra ise eşi ile evliliğini sonlandırdı.

Hande Yener, Aynı yıllarda, Erdem Siyavuşgil'den şan dersleri almaya başladı ve Sezen Aksu'ya ulaşmaya çalıştı. Personeli olduğu mağazaya gelen Hülya Avşar aracılığı ile Nisan 1993'te Aksu ile görüştü ve Aksu'nun vokalistliğini yapmaya başladı. Şarkıcıya, Deli Kızın Türküsü (1993) albümünde ve yaklaşık kırk konserde vokallik yaptı. Yaklaşık üç yıl boyunca Antalya'da çeşitli mekanlarda sahneye çıktı. Ardından İstanbul'a geri döndü ve ilk stüdyo albümünün hazırlıklarına başladı.

Hande Yener, ilk stüdyo albümünü hazırlamak için Altan Çetin ile çalışmaya başladı ve bir yıllık çalışmalar sonucunda albümü tamamladı. Albüm çıkmadan önce, isminin Benim İçin olduğu açıklandı fakat daha sonra bu isim Senden İbaret olarak değiştirildi. Yine albüm çıkmadan önce albümdeki şarkılardan altı tanesinin Altan Çetin tarafından yazılıp bestelendiği ve daha önceden İzel, Çelik, Ercan tarafından seslendirilen "Bitmesin Bu Rüya" şarkısının yeniden seslendirilerek albüme katıldığı bilgisi paylaşıldı. 31 Mayıs 2000 tarihine gelindiğinde albüm, DMC etiketiyle piyasaya sürüldü. Albümün çıkış şarkısı ve ilk klibi Altan Çetin tarafından yazılan "Yalanın Batsın" olarak seçildi. Eylül 2000'de albümün ikinci klibi "Bunun Adı Ayrılık", Ocak 2001'de albümün son klibi "Yoksa Mani" yayımlandı. Albüm, 750.000 satış rakamına ulaştı ve şarkıcıya, 2000'de düzenlenen Altın Kelebek Ödülleri ile 2001'de düzenlenen Kral TV Video Müzik Ödülleri'nden, En İyi Çıkış Yapan Sanatçı ödüllerini kazandırdı. Yener, yine 2001 yılında Magazin Gazetecileri Derneği tarafından Umut Veren Kadın Şarkıcı olarak seçildi. Aynı yıl içinde ilk EP çalışması olan Extra'yı yayımladı. EP için, daha önceden Gülden Karaböcek'in seslendirdiği "Sürünüyorum" şarkısı yeniden seslendirdi.

Şarkıcı, ikinci stüdyo albümü Sen Yoluna Ben Yoluma'yı 2002 yılında Erol Köse Exclusive etiketiyle yayımladı. Albümde, Altan Çetin'in yanı sıra ilk kez Alper Narman ve Fettah Can ile çalıştı. Ayrıca daha önceden Özdemir Erdoğan tarafından seslendirilen Sezen Cumhur Önal imzalı "Duyduk Duymadık Demeyin" şarkısını da yeniden yorumlayarak albümüne kattı. Bir milyondan fazla satan albümdeki "Sen Yoluna Ben Yoluma", "Şansın Bol Olsun", "Evlilik Sandalı" ve "Küs" şarkıları kliplendirildi. Albümün satış başarısı Yener'e, MÜ-YAP Müzik Ödülleri'nden Platin Albüm ödülünü, Kral TV Video Müzik Ödülleri'nden En Çok Satan Albüm ile En İyi Pop Kadın Sanatçı ödüllerini kazandırdı.

Hande Yener, üçüncü stüdyo albümü Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor'u 6 Temmuz 2004'te Erol Köse Production etiketiyle piyasaya sürdü. Albüm için Sezen Aksu, Altan Çetin, Fettah Can ve Alper Narman'ın yanı sıra ilk kez Mete Özgencil ile çalıştı. Yaptığı röportajlarından birinde, üçüncü stüdyo albümünde, önceki albümlerine göre daha profesyonelleştiğini belirtti. Albümün ilk klibi Luca Tommassini yönetmenliğinde İtalya'da "Acele Etme" şarkısına çekildi. İkinci klip "Kırmızı" şarkısına, üçüncü klip "Acı Veriyor" şarkısına, dördüncü klip "Armağan" şarkısına, beşinci klip "Hoşgeldiniz" şarkısına, altıncı klip ise "Bu Yüzden" şarkısına çekildi. Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor, toplamda 400.000 satış rakamına ulaşarak, İstanbul FM Altın Ödülleri'nden ve MÜ-YAP Müzik Ödülleri'nden Altın Albüm ödülü aldı.

Şarkıcı, dördüncü stüdyo albümünün hazırlıklarını 2005 yılının sonlarına doğru tamamladı. Ocak 2006'nın ilk haftası, dördüncü stüdyo albümü Apayrı'yı satışa sundu. Albümün yayımlanmasından sonra yapılan yorumlamalarda müzik eleştirmenleri, görüş ayrılığına düştü; albüm hem olumlu, hem olumsuz yönde eleştirildi. Yener, albümdeki şarkılardan yedi tanesinde Mete Özgencil ile, üç tanesinde Alper Narman ve Fettah Can ile çalıştı; ilk klip şarkısı olarak "Kelepçe"'yi seçti. Klibin çekimleri Londra'da gerçekleştirdi. Ardından albümün ikinci klip şarkısının belirlenmesi için bir anket düzenlendi ve ankette en çok oyu alan "Aşkın Ateşi" şarkısına klip çekilmesi kararlaştırıldı. Şarkıcı, klip çekimlerini İtalya'nın başkenti Roma'da, Luca Tommassini yönetmenliğinde gerçekleştirdi ve Nisan 2006'da yayımladı. Klip, Türkiye'yi, Eurovision Şarkı Yarışması'nın fan kulüp organizasyonu olan OGAE Video Yarışması'nda temsil ederek ikinci oldu ve Türkiye'nin yarışmadaki en iyi derecesini almasını sağladı. Ayrıca "Aşkın Ateşi", Avrupa listelerine de giriş yaptı. Albümün üçüncü klip şarkısı olarak ise Ertuğ Ergin tarafından yazılıp bestelenen "Kim Bilebilir Aşkı" seçildi. Apayrı, 200.000 satış rakamına ulaştı ve Powertürk Müzik Ödülleri'nden En İyi Albüm kategorisinde ödül aldı.

Şarkıcı, Eylül 2006'da ikinci EP'si olan Hande Maxi'yi piyasaya sürdü. Bu çalışmada "Biraz Özgürlük", "Deri Eldiven" ve "Heey Çocuk" adını taşıyan üç yeni şarkının yanı sıra "Kelepçe", "Kim Bilebilir Aşkı" ve "Yola Devam" şarkılarının yeni versiyonlarına da yer verdi. EP'nin ilk klibi "Kim Bilebilir Aşkı (New Version)"'a çekildi ve klipte "Aşkın Ateşi", "Kim Bilebilir Aşkı" ve "Acele Etme" videolarından görüntüler kullanıldı. Ardından 25 Kasım 2006'da EP'nin ikinci ve son klibi "Biraz Özgürlük" yayımlandı. Klip, Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde Yılın Klibi kategorisinde aday olarak gösterildi.

Hande Yener, Nisan 2007'ye gelindiğinde beşinci stüdyo albümünün adının Nasıl Delirdim? olduğunu duyurdu. Aynı ay içinde, albümde Sezen Aksu, Boaz Aldujeli ile Mete Özgencil isimlerinin yer aldığı, Yener'in bazı şarkıların söz yazımına katkıda bulunduğu, müzik direktörlüğünün Erol Temizel tarafından üstlenildiği ve Seyyal Taner'in "Naciye" şarkısı ile Anita Baker'ın "Rapture of Love" şarkısının Türkçeye uyarlanarak yeniden seslendirildiği bilgisi de paylaşıldı. Elektronik müzik tarzı kullanılarak hazırlanan albüm, Mayıs 2007'de piyasaya sürüldü. Albümün yayımlanmasının ardından yapılan bazı eleştirilerde Yener'in elektronik müzik tarzına geçişi olumsuz yönde eleştirildi. Nasıl Delirdim?'in çıkış şarkısı, Sezen Aksu tarafından yazılan "Kibir (Yanmam Lazım)" olarak seçildi ve klibi Kemal Doğulu yönetmenliğinde çekildi. Şarkı, Avrupa listelerine de giriş yaptı ve 79 numaraya kadar ilerledi. İkinci klip ise Yener'in o dönemler ilişki yaşadığı Kadir Doğulu için yazılan "Romeo" şarkısına çekildi ve Temmuz 2007'de yayımlandı. Şarkı, tıpkı "Kibir" gibi Avrupa listelerine de giriş yaptı; Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri ile İmedya Ödülleri'nden En İyi Şarkı kategorisinde ödül aldı. Albüm ise, o yıl düzenlenen İstanbul FM Altın Ödülleri'nden En İyi Pop Kadın Albüm kategorisinde ödül aldı. Ocak 2008'de, albümün son klibi "Yalan Olmasın" yayımlandı. Şarkıcı, aynı ay içinde yayımlanan Kemal Doğulu single'ı "1 Yerde"'nin yapımcılığını üstlendi ve şarkıda Doğulu'ya eşlik etti.

Mart 2008'de Hande Yener'in altıncı stüdyo albümü üzerinde çalıştığı duyuruldu. İlerleyen aylarda ise albümünün adının Hipnoz olduğu ve elektronik müzik tarzı kullanılarak hazırlandığı bilgisi paylaşıldı. Mayıs 2008'de albüm satışa sunuldu. Şarkıcı, albümdeki sekiz şarkının sözlerini kendisi yazdı, iki şarkının sözlerini ise rock grubu Mor ve Ötesi'nin solisti Harun Tekin'den aldı. Albümün çıkış şarkısının ve ilk klibinin albüme adını veren "Hipnoz" şarkısı olmasına karar verildi ve Haziran 2008'de yayımlandı. Yayımlamanın üzerine, klibin müstehcen bulunduğu gerekçesiyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından yasaklandığı öne sürüldü fakat şarkıcı, haberlerin doğru olmadığını duyurdu. Ağustos 2008'de, Yener'in müzik şirketi ile bazı sorunlar yaşadığı öğrenildi. Bir ay sonra ise müzik şirketi ile var olan albüm anlaşmasını sonlandırdığı doğrulandı. Şarkıcı, Kasım 2008'de Avrupa Müzik ile albüm anlaşması imzaladı ve bu şirketten yeni bir albüm çıkaracağı duyurdu. Aynı ay içinde düzenlenen MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde En İyi Türk Sanatçı kategorisinde aday gösterildi fakat ödülü Emre Aydın aldı. 2008 yılının sonunda, Hipnoz albümünün 40.000 satış rakamına ulaştığı açıklandı.

Şubat 2009'da, Yener'in yedinci stüdyo albümünü tamamladığı duyuruldu. Mart 2009'da, albüm için çekilen fotoğraflar paylaşılmaya başlandı. Aynı ay içinde albümün adının Hayrola? olduğu ve albümde yer alan "Arsız" şarkısında rock müzik şarkıcısı Teoman ile düet yapıldığı duyuruldu. Hayrola?, 6 Nisan 2009'da, Avrupa Müzik etiketiyle satışa sunuldu. Şarkıcı, albümde yer alan yedi şarkının sözlerini tek başına yazdı; "Ok Yay" şarkısının sözlerini Erol Temizel ile, "Sarhoş Dünya" şarkısının sözlerini Ayşe Özyılmazel ile birlikte yazdı. "Siz" şarkısının sözlerini ise Aylin Aslım'dan aldı. Hayrola?, müzik eleştirmenleri tarafından kaliteli bir elektronik müzik albümü olarak değerlendirildi, Hipnoz'dan daha başarılı bulundu ve "Romeo" şarkısı kadar başarılı olacak bir şarkı barındırmadığı yorumunu aldı. Albümün ilk klibi, albümün adını aldığı "Hayrola?" şarkısına Kemal Doğulu yönetmenliğinde çekildi. Haziran 2009'da, albümün 37.000 satış rakamına ulaştığı açıklandı. Kasım 2009'da, Yener'in Avrupa Müzik ile bazı sorunlar yaşadığı haberleri basında yer aldı. Yaşanan anlaşmazlıklar sonrasında, şirket ile yollarını ayırdı. Bunun üzerineHayrola? dönemini sonlandırıldı ve Yener, 6 Kasım 2009'da Beyaz Show'da, tekrar pop müzik yapacağını duyurdu.

Hande Yener, 2009 sonunda katıldığı programlarda ve yaptığı röportajlarda tekrar pop müzik yapacağını açıkladı. Konuyla ilgili olarak yaptığı bir röportajda "Eskiye dönmek yok. [...] Daha iyisini sunmaya çalışacağım." şeklinde konuşarak tam anlamıyla eski müzik tarzına geri dönmeyeceğini belirtti. Aralık 2009'da, albümünde Sinan Akçıl ile çalışacağını duyurdu ve ilk önce bir single yayımlayacağını, ardından yeni bir stüdyo albümü yayımlayacağını açıkladı. Fakat daha sonra single projesinin iptal edildiği, yeni bir stüdyo albümü projesinin öncelik kazandığı duyuruldu. Ocak 2010'da şarkıcının sekizinci stüdyo albümünün çıkış şarkısının adının "Sopa" olduğu öğrenildi. Şubat 2010'da, albümün adının Hande'ye Neler Oluyor? olduğu açıklandı. Mart 2010'un başında albümde yer alan şarkılardan "Yasak Aşk", "Bodrum" ve "Bi Gideni mi Var?"'ın adları duyuldu.

1 Nisan 2010'da, tamamı Sinan Akçıl tarafından yazılan ve bestelenen şarkılardan oluşan Hande'ye Neler Oluyor? albümü, Poll Production etiketiyle piyasaya sürüldü; iki ay içinde 80.000 satış rakamına ulaştı. Albümün ilk klibi için şarkı seçiminde kararsız kalan şarkıcı, "Sopa" ile "Yasak Aşk" şarkılarını tek bir klipte birleştirmeye karar verdi. "Sopa&Yasak Aşk" klibi Kemal Doğulu tarafından yönetildi ve Nisan 2010'da yayımlandı. Albümün ikinci klibi ise "Bodrum" şarkısına çekildi. "Bodrum", şarkıcının adını üç yıl aradan sonra Türkçe Top 20 listesinin zirvesine yazdırmayı başardı ve Hande'ye Neler Oluyor? albümünün listede zirveye yükselen ilk ve tek şarkısı oldu. Ayrıca, o yıl düzenlenen İstanbul FM Altın Ödülleri'nden En İyi Söz, Şarkı, Beste kategorisinde ödül aldı.

Şarkıcı, Ağustos 2010'da eylül ayı için hazırladığı yeni bir proje olduğunu duyurdu. Daha sonra ise bu projenin yeni bir EP albümü projesi olduğu öğrenildi ve projenin adı Hande'yle Yaz Bitmez olarak açıklandı. Hande'yle Yaz Bitmez 13 Eylül 2010'da piyasaya sürüldü. Albümde, Hande'ye Neler Oluyor?'da yer alan bazı şarkıların remikslerine ve sözleri Sinan Akçıl'a ait olan "Uzaylı" şarkısına yer verildi. "Uzaylı"'nın klibi, 17 Eylül 2010'da yayımlandı ve klipte İbrahim Kendirci, Hande Yener'e eşlik etti. Aralık 2010'da ise Hande'ye Neler Oluyor? albümünün son klibi "Çöp" yayımlandı. Şarkı, 2011 Kral Müzik Ödülleri'nde En İyi Beste kategorisinde aday olarak gösterildi.

Şubat 2011'de gazeteler ve internet siteleri, Hande Yener'in Sinan Akçıl'ın ilk stüdyo albümü projesi içinde yer alan düet sanatçılarından biri olduğunu yazdı. Bahsedilen düet şarkısının adının "Atma" olduğu duyuruldu ve Nisan 2011'de yayımlandı. Şarkı, altı farklı ödül töreninde çeşitli kategorilerde aday gösterildi ve bunlardan üç tanesini kazandı. Yener, 13 Haziran 2011'de 38. Altın Kelebek Ödülleri'nde Yılın Türk Pop Müziği Kadın Solisti ödülünü aldıktan sonra dokuzuncu stüdyo albümünde yer alan "Bana Anlat" şarkısını ilk kez seslendirdi. 20 Eylül 2011'de, Teşekkürler adını verdiği stüdyo albümünü piyasaya sürdü; tamamında Sinan Akçıl ile çalıştığı albüm, 59.906 satmayı başardı. Albümün ikinci klibi "Unutulmuyor" şarkısına Paris'te çekildi ve Kasım 2011'de yayımlandı. Üçüncü klip Sinan Akçıl ile birlikte seslendirdiği "Teşekkürler" şarkısına, dördüncü klip "Havaalanı" şarkısına, beşinci klip "Dön Bana" şarkısına çekildi. Bu şarkılardan "Teşekkürler", Number One Türk TV tarafından düzenlenen Yılın Enleri ödüllerinde, Yılın Düeti kategorisinde aday olarak gösterildi.

Mart 2012'de, Yener ile pop-rock müzik grubu Seksendört'ün düet yaptığı duyuruldu. Bu düet şarkısının daha önce Ünlü tarafından seslendirilen "Rüya" olduğu, şarkının Nisan 2012'de yayımlanmasıyla öğrenildi. Yener ile Seksendört, 11 Haziran 2012'de ise, Rüya adındaki ortak albümü satışa sundu. Albümde, "Rüya" şarkısının yanı sıra, ikilinin önceki albümlerinde yer alan bazı şarkıların remikslerine ve bir diğer düet şarkısı olan "Öfkem Var"'a yer verildi. "Rüya", Türkiye Müzik Ödülleri'nde En İyi Düet kategorisinde aday gösterildi, Pal FM tarafından düzenlenen ödüllerden En İyi Cover kategorisinde ödül aldı.

2 Temmuz 2012'de Sinan Akçıl, Hande Yener'in onuncu stüdyo albümünün hazırlık sürecinde olduğunu duyurdu ve albümde birlikte çalıştıklarını ekledi. 3 Eylül 2012'de ise albümün kayıtlarına başlandı. Şarkıcı, aynı ayın sonlarında Orhan Gencebay'ın altmışıncı sanat yılını kutlamak amacıyla hazırlanan Orhan Gencebay ile Bir Ömür albümünde yer alan "Kaderimin Oyunu" şarkısını seslendirdi. 4 Kasım 2012'ye gelindiğinde, albümün kayıtlarının tamamlandığı öğrenildi ve aynı gün, albümün çıkış şarkısının adının "Hasta" olduğu açıklandı. 8 Kasım 2012'de, 2012–13 UEFA Avrupa Ligi kapsamında Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda, Fenerbahçe ve AEL Limassol takımları arasında oynanan futbol maçında yer alan reklam panoları aracılığı ile, albümün adının Kraliçe olduğu duyuruldu. Kraliçe, 12 Aralık 2012'de satışa sunuldu; 79.997 satış rakamına ulaştı ve ilk klibi "Hasta" şarkısına çekildi. Şarkı, birçok haftalık listenin zirvesine, Türkçe Top 20'nin iki numarasına kadar yükseldi. Bunların dışında Kraliçe albümü, Siyaset Dergisi tarafından düzenlenen ödüllerde Yılın Albümü kategorisinde ödül aldı. Hande Yener, 30 Aralık 2012'de, babası Erol Özyener'in vefatı sebebiyle albüm tanıtımlarını yarıda kesti ve yaklaşık iki ay boyunca herhangi bir yerde sahne almadı.

Mayıs 2013'ün ortalarında, söz ve müziği Berksan'a ait "Ya Ya Ya Ya" şarkısını dinleyiciyle buluşturdu ve 27 Mayıs 2013'te Kraliçe albümü şarkılarıyla birlikte iki disk olarak Kraliçe + Ya Ya Ya Ya adıyla satışa sundu.

Hande Yener, ilk stüdyo albümü çıkmadan yaptığı ilk röportajlarından birinde Jennifer Lopez hayranı olduğunu belirtti. Ardından üçüncü stüdyo albümü Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor'u yayımlamasından sonra, kendisinden geleceğin Ajda Pekkan'ı olarak bahsedildi. İlerleyen yıllarda ise Madonna'dan etkilendiğini ve ilham aldığını, şarkıcıyı müziğin en iyi ismi olarak gördüğünü yaptığı röportajlarda ve katıldığı programlarda ifade etti. 2004 yılında yaptığı bir röportajda imajının tasarlanmasında ve müzikal açıdan değişiminde de Madonna'dan etkilendiğini söyledi. MTV Türkiye'de 2007 yılında yaptığı bir röportajda ise Madonna'yı örnek almanın çok normal olduğunu ve Madonna'nın sahne performansları sırasındaki enerjisinden etkilendiğini dile getirdi. 2009 yılında, tek idolünün Bülent Ersoy olduğunu belirtti.

Hande Yener, dramatik soprano ses türüne sahip sanatçılardan biridir. Hemen hemen her albümünde müzikal anlamda tarz değişikliği yaptığını ifade etmektedir. İlk üç stüdyo albümünü pop müzik ritimlerini kullanarak hazırladı. 2006 yılında yayımladığı Apayrı albümüyle müzikal tarzını değiştirdi ve house müzik tarzını kullandı. Yaptığı röportajlardan birinde albümünün "sanat için" üretildiğini söyledi. Ardından 2007'de çıkardığı Nasıl Delirdim? ile tarzını elektronik müziğe çevirdi. 2008 yılında çıkardığı Hipnoz ve 2009 yılında çıkardığıHayrola? albümlerinde elektronik müzik tarzını kullanmaya devam etti. 2010'da Sinan Akçıl ile çalışmaya başlayarak pop müziğe geri döndü. 2011 yılında piyasaya sürdüğü Teşekkürler albümünde ve 2012 yılında piyasaya sürdüğü Kraliçe albümünde pop müzik yapmaya devam etti.

Birçok internet sitesinin, televizyon programının ve hayranlarının Türk Pop Müziği'nin Kraliçesi olarak tanımladığı Hande Yener'in unvanı hakkında farklı görüşler bulunmaktadır. Kendisi, onuncu stüdyo albümüne adını veren "Kraliçe" şarkısının yapımında, hayranlarının kendisini bu şekilde anmasının etkili olduğunu belirtmektedir. Bir dönem, Türkiye'nin gey ikonu olarak anılmıştır. Çeşitlik anketlerde gey ikonu olarak seçilmesi, geyler ile arasında güzel bir bağın olduğunu ilan etmesi ve gey ikonu olarak anılmaktan gurur duyduğunu belirtmesi üzerine basın kendisine bu unvanı vermiştir. Yener, 2008'de çekilen Kraliçe Fabrika'da filminde de gey ikonu olarak rol almıştır ve 2009'da İstanbul'da düzenlenen LGBT Onur Yürüyüşü'ne katılmıştır. Ayrıca o sıralarda, en fazla gey kulüplerinde sahne aldığını belirtmiştir.

Hande Yener, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de gerçekleşen 2007 Eurovision Şarkı Yarışması'ndan iki gün sonra Eurovision'a gitme fikrine oldukça sıcak baktığını ve TRT ile bir yakınlaşma içinde olduklarını duyurdu. Fakat daha sonra TRT'nin "2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etmek üzere bazı sanatçılara teklif götürüldüğü haberleri doğru değil." açıklamasını yapması üzerine Yener açıklamasını düzeltti ve "Ben Eurovision teklifini albümün tanıtım basın toplantısında basının önünde Erol Köse'den duydum. Sevindim ve sıcak baktığımı söyledim ancak ben böyle bir teklifi resmi olarak almadım ve bu konu benim için muallakta kaldı. Ancak daha sonrasında bir gelişme olmadı ve ben de yanlış bir bilgiyle kimseyi kandırmamak için bu açıklamayı yapma gereği duydum..." şeklinde bir açıklama yaptı. 2007 yılının sonunda TRT'nin Mor ve Ötesi grubunun 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edeceğini duyurması üzerine "Hande Yener Eurovision'a gidecek mi?" tartışmaları sona ermiş oldu.

İki yıl sonra sanatçının 2010 Eurovision Şarkı Yarışması adaylarından birisi olduğu söylendi. Sanatçı kendisine getirilen sorulara "Dünyayı çok etkileyecek bir şey yapabileceğime inanıyorum." cevabını vererek, yarışma için hevesli olduğunu tekrar belirtti. Fakat 2010 yılı temsilcisinin Manga olduğunun açıklanması üzerine sanatçının adaylık tartışmaları tekrar rafa kaldırıldı. Daha sonra sanatçının 2011 Eurovision Şarkı Yarışması adaylarından biri olduğu söylendi ve Ajda Pekkan da sanatçıya destek verdi. Yener, konuyla ilgili olarak yine istekli olduğunu fakat TRT'nin kendisini istemediğini söyledi. 2011 yılı için ise Yüksek Sadakat grubunu Eurovision'a gönderildi. 2012 yılı için "Eurovision'a kim gidecek?" sorularının sorulması üzerine Hande Yener, yine yarışma için aday gösterilen sanatçılardan biri oldu. Fakat bu sorular da TRT'nin 2012 Eurovision temsilcisinin Can Bonomo olduğunu açıklaması üzerine son buldu ve Yener, Eurovision'a katılma isteğinin kalmadığını duyurdu.

Hande Yener, kendisine ait albüm projelerinin dışında çeşitli müzikal projelerinde ve sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı. 2003'te, Star TV'de yayımlanan Hande Yener Show adıyla hazırlanan programın sunuculuğunu yaptı. 2007'de piyasaya sürülen Harun Kolçak single'ı "Aşk Beni Hep Değiştirecek"'in söz yazarlığını ve prodüktörlüğünü üstlendi. Daha sonralarda şarkıyı kendisi de seslendirdi, fakat herhangi bir albümüne eklemedi. 2009 yılı sonunda, engellilere, araba bağışı yapmak için düzenlenen bir televizyon programına katılarak bağışların yapılmasına katkıda bulundu. 2010 sonunda Radyo D tarafından düzenlenen Ormanların D’lisi, Yangınların Düşmanıyız projesi kapsamında fidan dikti ve "Bodrum" şarkısını proje için yeniden düzenleyerek seslendirdi. Aralık 2011'de ise Van depremi mağdurlarına yardım için Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen Van İçin Pop konserinde sahne aldı. 31 Mayıs 2013'te, Taksim Meydanı'nda yaşanan Gezi Parkı protestolarına katılan şarkıcılardan biri oldu, yaşanan olaylara Twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi ve konser programını iptal etti.

Albümleri

Senden İbaret (2000)
Sen Yoluna Ben Yoluma (2002)
Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor (2004)
Apayrı (2006)
Nasıl Delirdim? (2007)
Hipnoz (2008)
Hayrola? (2009)
Hande'ye Neler Oluyor? (2010)
Teşekkürler (2011)
Kraliçe (2012)
Hande Yener Kimdir? Biyografisi Hande Yener Kimdir? Biyografisi Biyografistan Hande Yener (Makbule Hande Özyener) , 12 Ocak 1973 yılında İstanbul'un Kadıköy ilçesinin Bahariye semtinde doğdu. Şarkıcı olma isteğin... 4.5 5

Hiç yorum yok: