Biyografi Ara

Meral Zeren Kimdir? Biyografisi

 

Meral Zeren
Meral Zeren, 6 Haziran 1952 yılında Adana'da doğdu. 14 yaşındayken okulu bırakarak sahneye çıkan Meral Zeren, sahnede sinema yapımcılarının dikkatini çekti.

1971 yılında Önce Vur Sonra Sev ve Önce Sev Sonra Vur adlı 2 filmde Yılmaz Köksal ve Figen Han ile rol alan Meral Zeren, Elizabeth Blackwell karakterini başarı ile canlandırdı. Ardından özellikle 70'li yıllarda birçok filmin vazgeçilmez oyuncusu oldu.

Meral Zeren'in asıl çıkışı Kemal Sunal ile birlikte olmuştur. 1970'lerde Kemal Sunal'ın en çok sevilen filmlerinde (Salako, Şaşkın Damat, Şaşkın Milyoner, Hanzo) birlikte rol aldılar. Kemal Sunal'ın filmlerinde ki meşhur Emine karakterini oynayan Meral Zeren olmuştur.

Ahmet Mekin, Cüneyt Arkın ve İlyas Salman gibi birçok birçok ünlü oyuncu ile birlikte sevilen filmlerde başrolü paylaşan Meral Zeren, son olarak 2011 yılında Farklı Boyut adlı tv dizisinde rol aldı.

Meral Zeren Kimdir? Biyografisi Meral Zeren Kimdir? Biyografisi Biyografistan Meral Zeren Hayatı, Meral Zeren Biyografi, Meral Zeren Nereli ve Kaç Yaşında, Meral Zeren Hakkında Bilgi Meral Zeren , 6 Haziran 1952 yılında Adana'da doğdu. 14 yaşındayken okulu bırakarak sahneye çıkan Meral Zeren, sahnede sinema yapımcıl... 4.5 5

Hiç yorum yok: