Biyografi Ara

Müjgan Halis Kimdir? Biyografi

 

Müjgan Halis
Müjgan Halis, 26 Ocak 1971 yılında Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Gazeteciliğe 1995 yılında Evrensel gazetesinde başladı, daha sonra sırasıyla Radikal gazetesi, Aktüel dergisi, Kanal D televizyonu, İxir ve E-Kolay internet kuruluşlarında çalıştı.

Müjgan Halis, TESEV adına İmam Hatip araştırması, Diyanet araştırması ve Başörtüsü araştırması gibi araştırmalarda gazeteci olarak görev aldı. Batmanda Kadınlar Ölüyor isimli kitabı 2001 yılında Metis Yayınları'ndan çıktı. Kitap, Batman'da dünya ortalamasının kadın intiharlarını yerinde inceleyen, intihar edenlerin aileleriyle, intihar girişiminden sağ kurtulanlarla ve yerel-idari yetkililerle yapılan söyleşilerden oluşmaktadır. Bu konuyla ilgili yazılan tek kitaptır. Yayınlandığı yıl The Times Library tarafından Türkiye'de yayınlanan en iyi kitap seçilmiştir. Müjgan Halis, 1 kız çocuğu annesidir.

Müjgan Halis, Sabah gazetesinde editörlük ve hafta sonu eklerinde politika, kadın hakları, Kürtler, azınlıklar gibi alanlarda güncel röportaj ve söyleşiler yapmaktadır.

Müjgan Halis Kitapları

2001 Batman'da Kadınlar Ölüyor
2012 Bu Toprağın Ötekileri
Müjgan Halis Kimdir? Biyografi Müjgan Halis Kimdir? Biyografi Biyografistan Müjgan Halis Hayatı, Müjgan Halis Biyografi, Müjgan Halis Kitapları ve hakkında bilgi Müjgan Halis , 26 Ocak 1971 yılında Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden 1992 yılınd... 4.5 5

Hiç yorum yok: