Biyografi Ara

Saim Orhan Kimdir? Biyografisi

 

Saim Orhan
Saim Orhan, 1971 yılında Muğla'da doğdu. İlköğretim ve Lise'yi Muğla'da okuyan Saim Orhon, 1992 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Samanyolu TV'nin ilk yapımcılarından olan Orhan, 1993 yılında Ayna programını haber formatında hazırlamaya başlamıştır. 1994 yılında Türkiye Yazarlar Birliği'nin ‘en iyi yapımcı’ ödülünü alan Orhan, Ayna 1995 yılı itibariyle yurt dışı konularına da yönelmiştir. Yapımlarının yanı sıra, akademik çalışmalarına da devam eden Saim Orhan, Marmara Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır.

1999 yılında ABD'ye giden yapımcı, New York'a yerleşmiş ve televizyonculuk alanındaki çalışmalarına orada devam etmiştir.

2001 yılında ABD'den dönen Saim Orhan, 2002 yılında tekrar yayına başlayan Ayna programının formatını değiştirerek günümüzde yayınlanan şeklini almasını sağlamıştır.

Saim Orhan, Evli ve Ahmet Buğrahan adında oğlu vardır.
Saim Orhan Kimdir? Biyografisi Saim Orhan Kimdir? Biyografisi Biyografistan Saim Orhan Hayatı, Saim Orhan Biyografi, Saim Orhan Nereli ve Kaç Yaşında, Saim Orhan Hakkında Bilgi Saim Orhan , 1971 yılında Muğla'da doğdu. İlköğretim ve Lise'yi Muğla'da okuyan Saim Orhon, 1992 yılında Ankara Üniversitesi İ... 4.5 5

Hiç yorum yok: