Biyografi Ara

Tan Taşçı Kimdir? Biyografisi

 

Tan
Tan (Tan Taşçı),  30 Ekim 1981 yılında Hannover / Hildesheim'de doğdu. Tan Taşçı,  elma ve Yusuf Taşçı´nın küçük oğlu olan Tan, ilkokula Ankara Arı Koleji'nde başladı. Lise eğitimini ise Rauf Denktaş Lisesi'nde tamaladıktan sonra polifonik korolarda uzun süre şarkı söyledi. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Yarı Zamanlı Korosuna katıldı. Bunun yanında şan dersleri de aldı.

Tan Taşçı, Daha sonra, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera ve Şan bölümüne geçti. Aynı zamanda halk müziği, sanat müziği gibi çeşitli korolarda ve devlet operasında görev aldı. Sahne dersleri de alan Tan, "Mürüvetsiz Mürüvet" adlı Türk filminde Türk sinemasının Sultanı Türkân Şoray ile rol aldı. Öğrencilik yıılarında da birçok gece kulübünde ve organizasyonlarda sahne alan Tan, 13 Mayıs 2005'te tümü kendi bestelerinden oluşan "Rica Ederim" adlı ilk albümünü çıkardı ve bu albümden yayınladığı slow parçalarla adını duyurdu.

2 yıl süren ilk albüm promosyonunun ardından, Tan 2. albümü "Sözümü Tutamadım"ı Erol Köse imzasıyla sevenlerinin beğenisine sundu. Kendi şarkılarının yanında bir de Sezen Aksu ve unutulmaz besteci söz yazarı Onno Tunç eseri "Geçer"e de albümünde yer verdi.

Tan, 24 Mayıs 2008 tarihinde "Yıldızlar Da Kayar" isimli sözü ve müziği Ferdi Tayfur'a ait olan şarkıyı yeniden yorumladı. 1 Haziran 2009'da ise "İşaret" adlı 4. albümünü çıkardı ve bu albümde de yine Ferdi Tayfur'a ait olan "Sanma Ki" adlı şarkıyı yorumladı.

Albümleri

2005 Rica Ederim
2007 Sözümü Tutamadım
2008 Yıldızlar Da Kayar
2009 İşaret
2010 Taş Yürek
2011 Benim Gibi Olmayacak (Single)
2012 İlk
Tan Taşçı Kimdir? Biyografisi Tan Taşçı Kimdir? Biyografisi Biyografistan Tan (Tan Taşçı) ,  30 Ekim 1981 yılında Hannover / Hildesheim'de doğdu. Tan Taşçı,  elma ve Yusuf Taşçı´nın küçük oğlu olan Tan, ilkok... 4.5 5

Hiç yorum yok: